nou nascutPreședintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat miercuri, la Târgu Mureș, că rata mortalității la nou-născuți în România este cea mai mare din Uniunea Europeană, fiind dublă față de media europeană, din acest motiv organizația demarând o campanie pentru achiziționarea de aparatură de specialitate în maternități.

Organizația Salvați Copiii a donat, miercuri, Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș un incubator de transport în valoare de 10.000 de euro, achiziționat în urma campaniei “Un gest pentru o viață”, informeaza Agerpres.ro.

Potrivit președintei Organizației Salvați Copiii, în perioada 2012-2014, organizația a reușit să doteze 54 maternități și secții de nou născuți din România prin campaniile de strângere de fonduri “Bun venit pe lume” și “Un gest pentru o viață”.

Șefa Clinicii de Neonatologie a SCJU Târgu Mureș, dr. Manuela Cucerea, a arătat că incubatorul primit este extrem de util, întrucât clinica dispune doar de unul foarte vechi.

“Asigurarea confortului termic al nou-născutului reprezintă o componentă principală a terapiei neonatale. Patologia complexă neonatală necesită investigații suplimentare interdisciplinare și mai ales imagistice, pentru care este necesar transportul nou-născutului în condiții de confort termic. Incubatorul de transport performant pentru care mulțumim Organizației Salvați Copiii asigură izolarea nou-născutului, precum și menținerea temperaturii corporale normale”, a arătat dr. Cucerea.