cauciucuri de iarnaȘoferii trebuie să își schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă ori de câte ori condițiile meteorologice impun acest lucru. “Legea cauciucurilor de iarnă”, aşa cum este denumită OG 5 2011, care a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011 a creat confuzie în rândul şoferilor. Potrivit legii, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii în fiecare an începând cu data de 1 noiembrie, ci numai când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Meteorologii au emis luni două avertizări de tip cod galben și cod portocaliu pentru ninsori, ploi și polei. În aceste condiții, șoferii trebuie să se grăbească să își schimbe cauciurile astfel riscă amenzi începând de la 810 lei.

„Obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condiţiile meteorologice, după cum se precizează în Ordonanţa de Guvern 5/2011. Astfel, şoferii trebuie să aibă cauciucuri de iarnă doar când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică”

Citeste mai mult pe Money.ro