reactii facebookFacebook le va permite utilizatorilor sai sa exprime si alte emotii decat “Like”, lansand o serie de sapte butoane alternative de “Reactii”, respectiv placere, iubire, ras, bucurie, soc, tristete si furie.

Aceste functii vor fi testate începand de vineri in rândul utilizatorilor Facebook din Irlanda si Spania, potrivit Thelegraph.co.uk.

Utilizatorii Facebook vor putea sa dea click pe unul dintre cele sapte butoane care vor fi introduse pentru a putea exprima stari, in plus fata deLike, iar aceste noi reactii vor fi cuantificate, la fel cum se intampla si cu numarul de Like-uri.

Lansarea acestor noi functii vine dupa, ce cu cateva saptamani in urma, Mark Zuckerberg, cofondator si CEO Facebook anuntase ca platforma online lucreaza la o alternativa pentru butonul “Like”, miscare interpretata de multi drept intentia de a lansa butonul “Dislike”. Totusi, la acel moment. Mark Zuckerberg a spus ca nu va fi vorba de un Dislike.

“Oamenii intra pe Facebook pentru a distribui tot felul de lucruri, chiar daca este vorba despre actualizari care exprima bucurie, tristete, amuzament. Am aflat ca va doriti mai multe mijloace prin care sa sarbatorim, sa ne exprimam simpatia sau sa radem impreuna. Acesta este motivul pentru care testam Reactii, o extensie a butonului Like” a declarat un purtator de cuvânt al Facebook.