Brian May si Kerry Ellis_BucurestiBrian May, chitaristul legendarei trupe Queen,  compozitor, producator si unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai lumii, va ajunge pentru prima data in Romania in primavara anului urmator. Artistul va sustine un concert pe 14 martie, la Sala Palatului, impreuna cu Kerry Ellis, una dintre noile senzatii de pe Broadway si West End-ul londonez. Show-ul de la Bucuresti este inclus din cea de-a doua parte a turneului „One Voice”, care cuprinde alte 11 concerte in Europa de Est.

Brian May este unul dintre membrii fondatori ai trupei Queen, alaturi de Freddie Mercury si de tobosarul Roger Taylor, fiind totodata compozitorul catorva dintre cele mai cunoscute piese ale trupei: “We Will Rock You“, “I Want It All“, “Who Wants to Live Forever” sau “The Show Must Go On“. Desi moartea lui Freddie in 1991 a insemnat si o ruptura in cadrul trupei, Brian May a reusit, alaturi de Roger Taylor, sa readuca pe scena esenta muzicii Queen, sustinand o serie de turnee alaturi de diferiti solisti ca Paul Rodgers (2004–2009) sau Adam Lambert (din 2011). Brian May este considerat totodata unul dintre cei mai buni chitaristi ai lumii, acesta fiind inclus pe pozitia a saptea in clasamentul realizat de Planet Rock, pe locul 26 in lista celor de la Rolling Stone, si pe locul 2 in urma voturilor stranse de Guitar World in 2012.

Colaborarea dintre Brian May si Kerry Ellis a inceput dupa intalnirea acestora in Londra, la auditiile pentru „We Will Rock You – The Musical”. Brian May a produs albumul artistei intitulat „Anthems”, care a fost promovat de un prim turneu sustinut impreuna in 2011. Acesta a fost urmat de „Born Free Tour” – o serie de show-uri acustice la finalul carora, in 2013, cei doi au lansat si un album live cu imagini din primele concerte ale turneului, reunite sub numele „Acoustic by Candlelight”. Piesa „One Voice”, cel mai recent proiect al duo-ului, este una extrem de speciala pentru Brian May: „Aceasta melodie este ’arta pentru arta’! Este un material de care sunt extrem de mandru, datorita lui Kerry – a carei voce este cu adevarat magnifica, dar si a mesajului foarte clar pe care aceasta piesa il transmite: ai o voce… vocea ta poate schimba ceva!”. Lansarea acestui single a fost urmata si de turneul cu acelasi nume, care anul urmator ii va aduce pe cei doi pentru prima data si in Romania!

Alaturi de nelipsitele piese Queen, concertul de la Bucuresti va mai cuprinde si interpretari ale unor hituri clasice, inclusiv piese The Beatles.

Biletele pot fi achizitionate incepand de maine, 8 octombrie, de pe www.eventim.ro si din retelele afiliate la mai multe categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 121.50 lei, 175.50 lei, 247.50 lei, 337.50 lei sau 436.50 lei, preturi la care se adauga comisioanele de ticketing.