programul FLEXAmbasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Educatiei si American Councils for International Education anunta lansarea programului de burse FLEX in Romania. Este vorba despre un program de schimb educational, finantat de catre Departamentul de Stat al SUA, in cadrul caruia liceenii din tara pot sa studieze la un liceu american si sa locuiasca impreuna cu o familie americana, pe parcursul anului scolar 2016-2017.

Participarea la programul FLEX (Future Leaders Exchange Program) este gratuita, iar elevii interesati trebuie sa isi depuna candidatura online pana pe 16 octombrie 2015, la adresa: https://ais.americancouncils.org/flex.

Criterii de eligibilitate: La burse pot sa participe liceenii care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

  • au cetatenie romana
  • sunt nascuti intre 1 ianuarie 1999 si 15 iulie 2001
  • sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a
  • studiaza engleza in liceu
  • indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in SUA mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992 si pana acum a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia si Asia Centrala. Programul presupune un an intreg de studiu pentru liceeni, in SUA.

Programul este finantat in totalitate de catre Guvernul S.U.A. si administrat de Biroul pentru Relatii Culturale si Educationale – Bureau of Educational and Cultural Affairs (ECA) din cadrul Departamentului de Stat. Programele ECA includ proiecte educationale si de training ce promoveaza legaturile personale, profesionale si institutionale intre cetateni si organizatii din S.U.A. si din alte tari.