clasaProfesorul de la Şcoala 164 din Capitală acuzat că fotografia eleve în toaletă şi-a recunoscut fapta, într-o declaraţie scrisă dată în faţa reprezentanţilor ISMB, iar după ce va fi încheiată ancheta disciplinară, acestuia i-ar putea fi desfăcut contractul de muncă, spun surse apropiate anchetei.

Potrivit Mediafax.ro, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) au fost, în 2 octombrie, la Şcoala nr. 164 din Capitală, unde au discutat cu profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru, acuzat de părinţii unor eleve de clasa a II-a că le făcea fotografii fetelor, în timp ce acestea erau în toaleta unităţii de învăţământ.

Potrivit surselor citate, după finalizarea anchetei disciplinare începute, în 2 octombrie, la Şcoala nr. 164, din Sectorul 6 al Capitalei, vor fi dispuse sancţiunile în cazul profesorului de sport, care riscă desfacerea contractului de muncă.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că, în prezent, există o cercetare la nivelul unităţii de învăţământ, iar în paralel, poliţiştii fac o cercetare, întrucât părinţii l-au reclamat pe profesor şi la secţia de poliţie.

Ministrul Educaţiei a dispus, în 2 octombrie, ca o echipă specială să facă o cercetare disciplinară la Şcoala nr. 164 din Bucureşti, raportul urmând să fie finalizat în această săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat că ISMB a primit în 1 octombrie, o sesizare de la un părinte în legătură cu acestă situaţie, iar în 2 octombrie a fost trimisă la şcoală o echipă de inspectori. Banu a precizat că începând din 2 septembrie, profesorul nu mai predă, la orele acestuia intrând un alt cadru didactic.

Surse din Poliţie au declarat că mama unei eleve de clasa a II-a de la Şcoala 164 s-a prezentat, în 1 octombrie, la Secţia 22 Poliţie, unde a povestit că fiica sa, în vârstă de opt ani, a fost fotografiată, cu telefonul mobil, în timp ce se afla la toaletă, de către profesorul de educaţie fizică Dragoş Toma Silvestru. Femeia a povestit că fiica sa a intrat în toaleta şcolii împreună cu alte două colege, care, în momentul în care bărbatul a intrat, au ţipat şi au fugit.