elevi

Scolile si inspectoratele scolare vor sarbatori, luni, 5 octombrie 2015, Ziua Internationala a Educatiei, prin manifestari specifice, organizate in timpul programului de lucru, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei.

Fiind declarata zi nelucratoare, ramane la latitudinea fiecarei scoli cum va marca aceasta sarbatoare.

De asemenea, tot zi nelucratoare pentru reprezentantii sistemului de invatamant din Romania este si Ziua Invatatorului, sarbatorita in fiecare an pe 5 iunie. La 9 octombrie 2007, deputatii au adoptat, cu 203 voturi pentru, 3 impotriva si 3 abtineri, proiectul de lege privind instituirea Zilei Invatatorului pe data de 5 iunie a fiecarui an. Această data a fost stabilită prin legea nr. 289 din 29 octombrie 2007, manifestarea urmand a avea un caracter educational, national, apolitic si cultural.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a declarat ca ziua de 5 octombrie este zi nelucratoare, conform dispoziţiilor art. 27 alin (4) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la nivel de grupuri de unităţi ale ISMB”, înregistrat în 3 noiembrie 2014. In aceasta zi, elevii nu vor avea cursuri, iar cadrele didactice vor stabili, împreună cu conducerile şcolilor, activităţile pe care le vor avea cu copiii, fiind recomandate activităţi educative şi recreative.

În 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări.