Cod galben de ploi in zece judete

cod galbenJudeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Braşov şi Sibiu sunt, de luni până marţi dimineaţă, sub avertizare cod galben de ploi, cantităţile de apă care se vor cumula în aceste zone depăşind 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) este în vigoare luni, la ora 12.00 şi este valabilă până marţi, la ora 10.00.

În intervalul menţionat, va continua să plouă îndeosebi în sudul şi centrul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte. În judeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman şi Giurgiu, precum şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov şi Sibiu, se vor mai cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20 – 25 l/mp şi izolat 40 l/mp, potrivit avertizării cod galben.

În sud-estul ţării, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50 – 55 de kilometri pe oră.

Marţi, aria ploilor se va restrânge treptat către sud-estul ţării, unde cantităţile de apă vor mai depăşi 15 – 20 de litri pe metru pătrat, iar în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea, vântul va avea intensificări, cu rafale de 50 – 55 de kilometri pe oră.

Valorile termice vor continua să scadă, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă în toate regiunile, a precizat ANM.