papa franciscPapa Francisc se afla intr-o vizita istorica, de sase zile, in Statele Unite, la sosirea pe aeroport, suveranul pontif fiind primit de familia Obama, dar si de o multime de oameni care l-au intampinat cu urale.

Papa Francisc a fost asteptat, alaturi de presedinte Barack Obama, de sotia sa Michelle, cat si de fiicele cuplului prezidential american, si de vice-presedintele Joe Biden care este catolic. Obama, un protestant, nu si-a ascuns admiratia fata de acest “papa al saracilor” care, spune presedintele, il “impresioneaza”.

Potrivit stirileprotv.ro, doua treimi dintre americani aproba acest voiaj papal. Dar sunt unii care ii reproseaza radicalismul social. Altii il considera un “marxist deghizat”. Mai ales ca tocmai a fost in Cuba si s-a ferit sa-l critice pe Raul Castro.

In Statele Unite, Papa Francisc va face numeroase vizite și va ține discursuri pe teme importante.
Potrivit Click.ro, Papa Francisc și-a încheiat vizita în Cuba și a ajuns în America. A fost întâmpinat chiar de Obama, un lucru foarte rar. În general, președintele își așteaptă oficialii și liderii din străinătate la Casa Albă.

În această vizită, suveranul pontif va vizita trei orașe din America, va discuta cu Barack Obama, se va adresa Congresului, va vorbi cu Națiunile Unite (ONU) și va lua parte la o conferință sponsorizată de Vatican, potrivit usnews.com. Papa Francisc este așteptat să vorbească despre problema refugiaților, subiect pe care l-a abordat încă din 2013, despre libertatea religioasă, despre combaterea sărăciei și despre încălzirea globală.

Este al patrulea suveran pontif care vizitează SUA. Se bucură de o popularitate uriașă, deși discursurile lui au fost intens criticate de-a lungul anilor. Cu toate acestea, Papa Francisc se bucură de simpatia electoratului american.