creioane colorate bicCand ai cumparat prima carte de colorat si primele creioane colorate cu siguranta nu te-ai gandit la cat de mult il vor ajuta pe cel mic in dezvoltarea unei multitudini de capacitati si aptitudini. Aceasta activitate, atat de simpla, aduce beneficii de lunga durata in viata copilului tau.

Cartile de colorat si creioanele colorate sunt unelte importante ce ii pregateste pe prescolari pentru activitatile specifice scolii. Pe langa asta este si un mod placut de a petrece timpul impreuna cu cei mici, le stimuleaza imaginatia si le da oportunitatea de a-si exprima personalitatea si gandurile.

Prin colorat, copiii isi intaresc mana si isi sporesc dexteritatea in manipularea creionului pe hartie. Exersand cu creioanele colorate pe cartile de colorat, acestia invata care este pozitia cea mai corecta in care sa tina creionul in mana pentru a putea sa exprime pe hartie ceea ce gandesc. Acest lucru ii va ajuta mai tarziu sa invete sa scrie.

Coordonarea dintre mana si ochi este una din capacitatile pe care o vor imbunatati colorand. Colorarea diverselor imagini care presupun respectarea unor contururi ajuta la dezvoltarea coordonarii iar alegerea culorilor potrivite ii ajuta pe cei mici la recunoasterea si invatarea lor.

Coloratul ii ajuta pe copii sa exerseze rabdarea si sa se relaxeze. Pentru a finaliza de colorat o imagine, trebuie sa aiba rabdare si sa respecte contururile pentru ca rezultatul sa fie unul pe masura asteptarilor lor. Vor invata ca prin graba nu vor reusi sa creeze o imagine frumoasa. De multe ori copiii aleg sa nu respecte culorile obiectelor sau lucrurilor reale, dar acest lucru nu face decat sa dovedeasca libertatea lor in creativitate.

Concentrarea este una dintre lectiile importante pe care le vor invata cei mici in timp ce coloreaza. Este dovedit faptul ca acei copii care isi petrec mult timp colorand au o capacitate mai mare de concentrare. Coloratul necesita o buna concentrare iar acest lucru va duce la dezvoltarea nivelului de concentrare, in sens larg. Concentrarea este o abilitate destul de dificil de stapanit de cei mici, insa esentiala pentru scoala si invatat, in general.

Colorarea imaginilor ii ajuta pe copii sa isi dezvolte perpectiva, sa inteleaga formele, conturile, culorile. Folosind diferite culori, copiii au posibilitatea de a explora diferite combinatii si sa vada cum se schimba imaginea odata ce adauga o noua culoare. Cartile de clorat stimuleaza gandirea creativa deoarece copiii isi vor dezvolta propriul stil de a desena inainte sa fie pregatiti sa creeze singuri o imagine completa.

In plus, una dintre cele mai importante aspecte ale coloratului este sentimentul de implinire si incredere in fortele propri atunci cand finalizeaza de colorat o imagine. Trebuie sa le dam celor mici cat mai multe oportunitati in care sa atinga aceste sentimente. Crearea unui lucru frumos, cu efort, concentrare si creativitate va incuraja dezvoltatrea pozitiva a personalitatii lor.

Creioanele colorate pot fi introduse in activitatile zilnice ale copilului inca de la varsta de 2 ani, atunci cand acesta poate tine in mana cu usurinta un creion. Pentru a-i stimula curiozitatea si fascinatia pentru cartile de colorat, alege creioane potrivite varstei lui, in culori cat mai vii. Gama de creioane colorate Tropicolors2 de la BIC sunt recomandate pentru copilul tau, datorita rezistentei crescute, culorilor vii pe care le au, dar si usurintei cu care pot fi ascutite. Acestea vor colora cu usurinta, avand o mare putere de acoperire, fara a solicita mana copilului.

Instrumentele de colorat sunt importante in stimularea interesului copilului pentru colorat si desenat. Confortul si culorile vii, cu putere mare de acoperire sunt principalele calitati pe care trebuie sa le cauti in alegerea creioanelor de colorat pentru copilul tau.