11872288_989362954436865_5900584921544523361_oÎn prima zi a toamnei, Teatrul Țăndărică își deschide porțile pentru cea de-a 70-a stagiune, continuând seria de evenimente aniversare “Țăndărică 70 de ani”.

Începând de marți, 1 septembrie, publicul este invitat la ultima parte a Stagiunii de Vară 2015, în cadrul căreia Teatrul Itinerant Țăndărică se va găsi, până pe 20 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor.

Cea mai importantă parte a acestei secțiuni a Stagiunii de vară o reprezintă Festivalul de Vară “Teatru, stradă și copil”, care se va desfășura în perioada 11 – 16 septembrie în mai multe locații din capitală: Teatrul Itinerant Țăndărică (Parcul Lumea Copiilor), sediul din Lahovari (Sala Lahovari, Teatrul din Nori și Anima Studio) și Grand Cinema and More – Mall Băneasa.

Fiind un centru de interconectare internațională în domeniul teatrului de animație, festivalul va reuni la București 11 dintre cele mai importante state membre ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrelor pentru Copii și Tineret), care își vor prezenta activitatea în cadrul unor sesiuni de lucru pe toată durata festivalului.

Personalități marcante, de talie mondială, din domeniul teatrului vizual vor dezvălui stategii și modalități de lucru în tendințele contemporane din teatrul de animație. De asemenea, Țăndărică va susține o microstagiune menită să prezinte activitatea teatrului, prin prisma accentului pe un teatru de animație actual, care se adresează atât copiilor, cât și adulților. Invitații străini vor afla povestea fascinantă a celor 70 de ani de existență a Teatrului Țăndărică și prin marionetele prezente la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, în cadrul expoziției “Călătoria lui Țăndărică”.

Mărturii ale tendințelor inovatoare estetice, de construcție și de compoziție din cei 70 de ani de activitate a Teatrului Țăndărică, cele 70 de exponate pot fi văzute de publicul larg până în 20 septembrie.

Stagiunea 2015 – 2016 va include premiere (printre care spectacolele “Cine ești tu?”, “Micul Prinț”, “Eu, Oblio” și “Omul de zăpadă care dorea să întâlnească soarele”), evenimente dedicate publicului iubitor de teatru dar și specialiștilor din domeniu, precum și participări la importante festivaluri naționale și internaționale (Festivalul de Teatru de la Alba Iulia, Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși PUCK din Cluj Napoca, FNT, Fest (in) pe Bulevard, Festivalul TOPIC de la Tolosa – Spania, expoziția “Călătoria lui Țăndărică” la Čakovec) .