lot_geografie_2015Lotul naţional olimpic, participant la a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a repurtat un nou succes remarcabil la această competiţie: patru medalii, dintre care o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz. În clasamentul general, România s-a clasat pe locul I. Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 10-18 august, la Tver (Rusia), şi a reunit peste 150 de concurenţi din 40 de ţări.

Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Costin George Dobrin a cuerit medalia de aur, în timp ce Elena Aura Amironesei (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi), laureată cu argint şi la ediţia precedentă, şi Sonia Adelina Şortan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Decebal” din Deva) au obţinut medaliile de argint. Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni).

Lotul olimpic şi profesorii însoţitori (Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean/Colegiul Naţional din Iaşi) revin în ţară astăzi, 18 august, ora 13:45, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.