Caravana Muzeelor Muzeul Storck atelier 12.08Caravana Muzeelor Muzeul Storck 12.08Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu StorckCu ocazia împlinirii a cinci ani de la înființarea Global Mindscape, organizația care realizează proiectul Caravana Muzeelor în parteneriat cu mai multe muzee din București, participarea la atelierul desfășurat la Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck în ziua de joi, 13 august, ora 10.00 este gratuită (în limita locurilor disponibile).

După incursiunile creative de până acum, organizate la Muzeul Theodor Aman, la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, la Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei și la Muzeul Naţional al Pompierilor, Caravana Muzeelor continuă până la data de 11 septembrie 2015 de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).

Tematica atelierelor este:

Istoria unei familii: familia Storck – 12-14 august, Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck (Muzeul Municipiului Bucureşti)

Miercuri, 12 august, ora 10.00 – Familia Storck şi sculptura: ne familiarizăm cu o apreciată familie de artişti, a cărei istorie a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană Karl Storck, primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte înfiinţată la Bucureşti, continuând cu fiii acestuia, Carol şi Frederic. La atelier, inspiraţi de sculpturile din muzeu, modelăm în lut diverse personaje

Joi, 13 august, ora 10.00 – Peisajul la Cecilia Cuțescu Storck: peisajele Ceciliei Cuțescu Storck, soţia lui Frederic, realizate la Balcic, unde cei doi soţi aveau o vilă în vecinătatea Castelului Reginei Maria, ne vor inspira să realizăm, pe suport de pânză, peisaje marine pline de culoare

Vineri, 14 august, ora 10.00 – Decoraţia unei clădiri: povestim despre un monument de arhitectură decorat, pe faţada principală, cu motive ornamentale în piatră realizate de Frederic Storck şi cu picturi murale în interior semnate de Cecilia Cuțescu Storck, iar la atelier realizăm schiţe şi o pictură pe sticlă cu o delicată ramă de cupru

Adresa Muzeului Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck: Str. Vasile Alecsandri nr. 16, sector 1, București (în apropiere de Bd. Iancu de Hunedoara)

Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic – 19-21 august, Muzeul Naţional Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida

Istoria unei familii: familia Nottara – 26-28 august, Muzeul C.I. și C.C. Nottara (Muzeul Municipiului Bucureşti)

De la fereastra Palatului Suţu – 2-4 septembrie, Palatul Suţu (sediul central al Muzeului Municipiului Bucureşti)

Ca și la alte ediţii ale Caravanei Muzeelor, activităţile se prelungesc cu Un muzeu surpriză în peisajul Bucureştiului – 9-11 septembrie. Muzeul supriză din acest an va fi dezvăluit participanţilor la începutul lunii septembrie.

Urcați copiii în Caravana Muzeelor folosind adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau telefonul 0724.083.932

Taxa de participare (include materialele folosite și accesul în muzeu): 10 lei / copil / atelier

Detalii: https://caravanamuzeelor.wordpress.com

Prin intermediul jocului și al artelor copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj sau chiar linogravură. Caravana Muzeelor a fost inițiată în anul 2012, numărul de muzee implicate fiind de cinci. O noutate a acestei ediții este implicarea amplă a Muzeului Municipiului Bucureşti: şase sedii ale acestei instituţii importante pentru cunoaşterea oraşului participă în proiect pentru prima dată, găzduind grupurile de copii curioşi şi creativii.

Caravana Muzeelor 2015 este organizată de Global Mindscape, Muzeul Municipiului Bucureşti (Muzeul Theodor Aman, Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck, Muzeul C.I. şi C.C. Nottara şi sediul central – Palatul Suţu), Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor şi colecţionar, Muzeul Naţional al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență şi Muzeul Naţional Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida