Gradina-Zoo-Bucuresti1Administratia  Gradina Zoologica Bucuresti, impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti – Directia de Mediu, organizeaza duminica Ziua Internationala a Gradinilor Zoologice si Parcurilor.

Incepand cu ora 9.30, in incinta Zoo Bucuresti ii invitam pe cei mici sa descopere diversitatea animalelor dand culoare planselor de colorat, alaturi de cele trei mascote: leul, iepurele si maimuta.

Tot cu aceasta ocazie, Zoo Bucuresti, pregateste un concurs cu tema “Sari cat un animal”, in care copii isi vor demonstra abilitatile fizice, facand salturi de pe loc comparabile ulterior cu ale catorva animale. Concursul se va desfasura la orele 11.00 si 12.00. Primi trei clasati vor fi recompensati.

De asemenea, Zoo Bucuresti va invita sa vedeti colectia de oua “De la mic la MARE” unde, in acelasi loc, isi vor da “intalnire” ouale de rata, pelican, strut african si multe altele pe care  le veti descoperi singuri.

Pasarile din Zoo Bucuresti “au pregatit” colectia de palarii “Haute couture” pe care copiii si adultii sunt invitati sa o admire si de asemenea, sa creeze propriul model. Materialele sunt puse la dispozitie de fazani, pauni, papagali, bufnite, rate si gaste.

Gradina Zoologica Bucuresti, fondata in anul 1959, este un asezamant public care intretine si expune colectii de animale vii, salbatice, indigene si exotice, in vederea realizarii a doua principale deziderate: conservarea faunei (avand prioritate speciile amenintate cu disparitia) si instruirea, educarea si recreerea publicului vizitator.