PANews BT_P-ebc2abf6-20e6-4a56-8321-fc63b8e33ba8_I1Expertul in supravietuire si vedeta de televiziune Bear Grylls, a lansat un manifest dedicat copiilor prin care ii indeamna pe acestia ca pe perioada vacantei de vara sa lase deoparte tabletele si sa petreaca mai mult timp in aer liber creandu-si propriile aventuri.

Bear Grylls încurajează copiii să isi dezvolte noi aptitudini, sa ia parte la activitati interesante si sa isi crezee propriile aventuri explorand lumea din jurul lor, scrie telegraph.co.uk.

Bear Grylls ii îndeamna pe copii sa isi testeze initiativa facand lucruri simple, precum construirea unui adapost sau petrecerea unei nopti in aer liber.

“Vacantele de vara sunt o oportunitate uriasa pentru distractie, provocare si aventură. Este timpul cand copiii pot merge in aer liber, pot construi adaposturi, pot deprinde abilitati, isi pot face prieteni si au libertatea să descopere cine sunt. De aceea provoc copiii sa accepte manifestul meu pentru vara”, spune Bear Grylls.

Iata ce contine Manifestul lui Bear Grylls pentru copii:

Petrece o noapte sub stele – acest lucru poate fi realizat in propria curte sau in orice alt in aer liber, cum ar fi pe camp.

Invata noi abilitati – fie ca invatati sa mergeti pe monociclu, sa cantati la chitara hawaiana sau sa plutiti cu canoe

Fa ceva pentru o alta persoană – ajuta un vecin, parintii, fratii sau rudele tale

Mentine-te in forma – pregateste-te pentru o aventura alergand, catarandu-te sau facand ciclism.

Construieste ceva – un adapost, o casuta in copac, un cart (automobil mic de curse), o barca sau orice altceva doresti.

Pleaca intr-o aventura salbatica – pe jos, cu bicicleta, pe apa sau prin aer.

În cel mai recent show al sau, “Running Wild with Bear Grylls”, celebritati precum Kate Hudson, Channing Tatum si Kate Winslet sunt provocate sa petreacă 48 de ore alaturi de acesta in unele dintre cele mai salbatice locuri.

Grylls este renumit pentru modul in care isi creste cei trei copii, Jesse, de 11 ani, Marmaduke, de 9 ani, şi Huckleberry, de 6 ani, pe care ii invata sa aprinda focul fara chibrituri, sa faca noduri in întuneric si sa instaleze corturicand este vant puternic.