spa month iulie-2Stresul este poate cel mai uzitat cuvant, pe langa cel de «criza». Cine nu are parte de el ? Doar « cei saraci cu duhul», imi place sa spun.

La stresul  fizic, psihic, emotional si ambiental, organismul raspunde prin hormonii de stres: adrenalina si noradrenalina secretati  in momentele de stres acut si corticosteroizii responsabili de lupta cu stresul prelungit, cronic. Toti acesti hormoni sunt secretati de glandele suprarenale, situate, dupa cum le spune numele, deasupra rinichilor.

Intre factorii externi suprasolicitanti, persistenti si agresivi si batalionul hormonal se produce o lupta terminata cu invinsi si invingatori. Daca organismul este invins apare oboseala, insomnia, irascibilitatea, anxietatea, scaderea energiei fizice,  dificultati de concentrare si memorare, pofta de ceva sarat sau in special dulce. De cele mai multe ori, pentru a minimaliza aceste fenomene, consumam cani de cafea, cola, sucuri, dulciuri, tutun, alcool, fara a ne da seama ca intram intr-un cerc vicios care se autopotenteaza.

1Atunci ce este de facut ?

In primul rand, sa ne identificam factorii de stres si sa incercam sa-i abordam: reorganizati-va programul zilnic, nu incercati sa va asumati sarcini care nu va revin, sau care credeti ca va depasesc posibilitatile, exprimati-va deschis, calm cu argumente dezacordul in anumite chestiuni; cautati sa va asezati relatiile interpersonale pe baze corecte, decente, de respect si intelegere; apelati la o persoana de incredere, chibzuita, echilibrata cu care sa va consultati; adresati-va medicului curant pentru un examen medical complet; cautati momente de relaxare in afara sferei habituale obisnuite, de exemplu mergeti la un concert,de orice fel, la un spectacol, o plimbare, la o intalnire cu prieteni pe care nu i-ati vazut de mult, faceti sport, cititi o carte, mergeti la spa, bucurati-va ochii si sufletul intr-un muzeu sau galerie de tablouri, incercati sa socializati cu cercuri diferite de oameni, cu care nu va intersectati in viata zilnica.

In al doilea rand incercati sa dormiti 7 ore pe zi, luati putina Valeriana pentru a va putea relaxa si induce somnul.

2Abordati un regim alimentar sanatos: reduceti dulciurile, consumul de zahar. Folositi in loc mierea. Renuntati la faina alba, folositi faina integrala, sau secara, orz. Limitati consumul de carne, lactate, cartofi. Mancati fructe si legume proaspete, peste, ulei de masline. Reduceti tutunul, cofeina, alcoolul, sucurile.

Faceti sport, yoga, pilates, aerobic, inot, mers cu bicicleta, sau macar plimbari zilnice in ritm rapid.

Incercati terapiile de relaxare, experimentati evadarea din cotidian intr-un mediu sigur, zen, luxos unde profesionistii va vor recomanda multiple posibilitati de deconectare de la problemele dumneavoastra. Suntem siguri ca Premier SPA este locul cautat, conceptul fusion intre un Health Spa si Wellness Spa, abordarea holistica si profesionalismul echipei va vor da incredere ca sunteti pe drumul cel bun.

Va recomandam sa experimentati beneficiile Thermarium-ului, in mod special Biosauna, mai usor de tolerat, cu tempereatura de 500-700C, umiditate 45-55%, Cabina Thalasso cu sare de Himalaya creaza o incarcare cu aeroioni negativi cu rol in inlaturarea stresului, reglarea tulburarilor de somn si inlaturarea depresiei. Dusurile Emotionale  si Thunder Experience stimuleaza toate simturile, dau vigoare si stare de bine. Piscina si Hidropiscina aduc bucuria miscarii in apa, activarea circulatiei si relaxarea grupelor musculare tensionate.

Incursiunea la Premier Spa trebuie incununata cu unul din masajele de relaxare: Relax Me, Head & Neck Massage,  Neck, Back & Shoulders,  Kerala Shirodhara,  Healing Hot Stones.

Recurgeti la suplimente nutritive: Vitamine din complexul B, Vitamina C, Omega 3, preparate de magneziu. Ginseng, tonic binecunoscut in medicina traditionala chineza, existand mai multe tipuri, cele mai indicate sunt Ginseng american ,siberian si in special cel Indian, Ashwagandha. Bineinteles, toate acestea trebuie administrate sub indrumarea unui medic cu cunostiinte in domeniul medicinii integrate.

Daca aceste randuri v-au prilejuit momente de introspectie, aveti curaj sa schimbati ceva in viata voastra, nu va asteptati la minuni peste noapte, fiti perseverenti si increzatori, dati curs invitatiei noastre la Premier SPA,  iar dragostea de viata va reaparea !