incepe vacantaElevii si prescolarii intra de vineri in vacanta de vara, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei. Absolventii claselor a VIII-a, care au intrat cu o saptamana mai devreme in vacanta, vor sustine prima proba a evaluarii nationale, cea la limba si literatura romana, pe 22 iunie.

Elevii apartinand minoritatilor nationale vor sustine evaluarea la limba materna pe 23 iunie.

Ultima proba, cea la matematica, va fi sustinuta pe 24 iunie iar rezultatele vor fi afisate pe 26 iunie, pana la ora 16,00. In aceeasi zi, in intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestatiile, care vor fi rezolvate in perioada 27-29 iunie.

Rezultatele finale dupa contestatii vor fi afisate pe 30 iunie.

Admiterea in invatamantul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a (75%) si media generala de absolvire a claselor V-VIII (25%).

Elevii vor putea completa fisele de inscriere pentru licee, impreuna cu parintii si asistati de dirigintii claselor a VIII-a, in perioada 3-7 iulie. Fisele vor fi verificate de parinti in perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

Pe 15 iulie se vor afisa in unitatile de invatamant gimnazial listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si listele cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal.

Cea de-a doua etapa de repartizare computerizata va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia in zilele de 3 si 4 septembrie.

In perioada 9-11 iulie se vor face inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special, iar in 6-8 iulie repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi.