medicamenteNoul Catalog naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piaţă (CANAMED) va intra în vigoare din 1 iulie, existând peste 100 de medicamente în vechiul catalog care nu au fost niciodată comercializate.

Ordinul ministrului Sănătăţii privind aprobarea noului CANAMED a fost trimis, vineri, la Monitorul Oficial, pentru publicare.

Potrivit Mihaelei Udrea, director în Ministerul Sănătăţii, nu există bolnavi care să fi suferit pentru că din CANAMED lipseşte vreun medicament, iar în vechiul catalog au fost identificate peste 100 de medicamente care nu au fost niciodată comercializate în România.

“Din cunoştinţele noastre nu există bolnavi afectaţi de vreo lipsă din CANAMED. Sper să nu apară ulterior. Acesta este un proces continuu, dar, cu siguranţă, dacă va apărea punctual o situaţie de acest gen, vom răspunde de urgenţă pentru ca pacienţii să nu simtă lipsa medicamentelor de pe piaţă”, a spus Mihaela Udrea.
Potrivit acesteia, sunt necesare două cataloage de medicamente şi, începând cu luna septembrie, o nouă metodologie de calcul a preţului, care să corespundă şi să poată fi aplicabilă în toate unităţile, dar fără a depăşi preţul de rambursare din fond.

Citeste continuarea pe Mediafax.ro