nesquikVarsta scolara este una din perioadele in care procesul de crestere este foarte accelerat, iar activitatile fizice devin din ce in ce mai intense si solicitante. De aceea copiii de aceasta varsta vor avea nevoi alimentare speciale, asigurate de nutrienti de buna calitate. O alimentatie echilibrata le va asigura toata energia pentru activitatile fizice de peste zi si resursele nutritive de care au nevoie pentru a se dezvolta atat fizic, cat si cognitiv.

Alimentatia copiilor trebuie sa cuprinda toate grupele de alimente: carne si peste (bogate in fier si proteine), fructe si legume (sursa importanta de minerale si vitamine), cereale (carbohidrati si vitaminele din complexul B), lapte si produse lactate (minerale, proteine, vitamine), leguminoase (proteine, vitamine si fier), nuci si seminte (acizi grasi esentiali, proteine, fibre si minerale).

Fierul este unul din mineralele cele mai importante, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia copilului. Fierul ajuta celulele rosii sa transporte oxigenul in organism si joaca un rol cheie in buna functionare a creierului si a muschilor. Deficienta de fier poate duce la anemie feripriva, o problema de nutritie comuna la copii. Fiecare celula rosie contine fier in hemoglobina, proteina care transporta oxigenul de la plamani catre restul organelor din corp. Fierul da „putere” hemoglobinei pentru a transporta oxigenul acolo unde este nevoie de el.

Organismul copilului are nevoie de mai mult fier, acesta fiind un nutrient cu rol esential in dezvoltarea armonioasa a corpului, dar si in dezvoltarea normala a creierului. Lipsa de fier provoaca, printre altele, o scadere a nivelului de energie, ceea ce va duce la paloare, oboseala, apetit capricios, iritabilitate, scaderea puterii de concentrare si la imunitate scazuta. In plus, pentru ca fierul sa fie asimilat de organism mai eficient, asigura-te ca vitamina C nu lipseste din dieta lui, sub forma de fructe si legume proaspete.

Pentru ca prichindelul sa aiba toate elementele pentru a incepe ziua in forta, pregateste-i un mic dejun echilibrat, din care sa nu lipseasca fierul. Langa o omleta cu legume si un fruct proaspat, prepara-i un pahar de lapte cu cacao instant NESQUIK Opti-Start. Daca, in general, alimentele bogate in fier nu sunt tocmai pe placul copiilor, cacaua instant NESQUIK Opti-Start, cu gust delicios de ciocolata, este aliatul mamicilor inspirate care cresc copii puternici.

Noua cacao instant NESQUIK Opti-Start contine un complex unic de vitamine si minerale, ce completeaza bunatatea naturala a laptelui si ajuta la cresterea sanatoasa a copiilor: FIERUL ce contribuie la dezvoltarea normala a functie cognitive, zincul pentru buna functionare a sistemului imunitar si vitamina D pentru o absorbtie corespunzatoare a calciului si fosforului, acestea din urma fiind continute de lapte in mod natural.

Pentru a afla mai multe detalii despre importanta fierului in dieta zilnica a copilului tau, precum si principalele alimente din care-l poate asimila, asculta sfatul specialistului in nutritie, Nestle Romania, Nicoleta Tupita.

Afla mai multe din canalul youtube Nesquik sau pagina de Facebook Nesquik Romania.

Completeaza Chestionarul si afla daca cel mic este pregatit pentru solicitarile zilnice!

Si nu uita: FIER in fiecare zi!