hekim-ara-bgProf. dr. Yaman Tokat, unul dintre cei mai recunoscuți specialiști în chirurgia ficatului la nivel mondial, a venit la București, luni, pentru a împărtăși medicilor și pacienților români rezultatele sale excepționale în tratarea diferitelor tipuri de cancer din sfera hepato-biliară.

Prof. dr. Yaman Tokat, care este și directorul departamentului de chirurgie generală şi transplant în cadrul spitalului Florence Nightingale din Istanbul, Turcia, a prezentat alături de alți medici turci de renume, precum prof. dr. Alper Toker – șeful secției de chirugie toracică al Florence Nightingale, experiența lor în tratarea unor patologii precum: ciroza hepatica, cancerul hepatic, cancerul hepato-biliar, tumorilor de pancreas, alte afecțiuni hepato – biliare și pancreatice, dar și tumori pulmonare și mediastinale.

Prof. dr. Tokat nu este la prima vizită în România, el participând de-a lungul timpului la mai multe conferințe și congrese în Bucuresti.

De altfel, printre pacienții din întreaga lume tratați de prof. dr. Tokat în spitalul din Istanbul s-au regăsit și români. Rata de supraviețuire în cazul pacientilor tratați de acesta este de 99,5% din cazuri.

Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătații, ciroza ficatului este a patra cauză a mortalității în România (4,3% din totalul deceselor la nivelul anului 2012), după bolile de inimă, infarct și afecțiunile cauzate de hipertensiune, iar cancerul cauzeaza 20% din numarul total de decese.

Grupul Florence Nightingale, înființat în 1989, deține cinci spitale private generaliste în Turcia (Istanbul, Sisli, Gayrettepe, Kadikoi, Gokturk) cu centre de excelență în transplant, cardiologie, oncologie, afecțiuni pulmonare și chirurgie toracică sau afecțiuni neurologice.

Pacienții care doresc să fie consultați de cei doi profesori pot face rezervari pe email la adresa ramona.raduly@digitalbus.ro sau telefonic la numarul 0741023011.