vacanta la mareDeși stau în medie între trei și patru ore la plajă, acesta e elementul decisiv în funcție de care românii optează pentru un sejur pe litoralul românesc sau în pe litoral în străinătate. Iar prețul mediu pe care îl plătesc este de 700 de lei, respectiv 300 de euro.

Întotdeauna, pentru o vacanță în străinătate, turiștii români aleg hotelul în funcție de apropierea de plajă și au preferințe ferme în privința acesteia: să fie cu nisip fin, să aibă dotări moderne (inclusiv baruri), activități de agrement și să fie preferabil aproape de centrul stațiunii.

Pe lângă dimensiunile și dotările plajelor, foarte apreciate – în special de către familiile cu copii – sunt cele cu o intrare lină în apă, fără pietre. Cu toate că stau la plajă între trei și patru ore pe zi, românii sunt mari amatori de activități de agrement: închiriază echipamente pentru skijet, parasailing, kitesurfing și banana surfing, dar fac și windsurfing, și kitesurfing. Mai mult, se dau în vânt după croazierele cu mici ambarcațiuni, iar, în ce privește viața de noapte, turiștii români preferă cluburile situate pe plajă sau petrecerile ce se desfășoară în astfel de locații.

Citeste continuarea pe Money.ro