11351424_1591272584478922_7888240718387737591_nAsociația Unu și Unu organizează în premieră în România primul Marș dedicat bebelușilor care se nasc prematur, dar și familiilor acestora. Astfel, în data de 10 iunie, între orele 10:45-13:30, vă invităm într-un număr cât mai mare la eveniment alături de reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, ONG-uri, VIP-uri, medici, autorități, părinți etc. Punctul de întâlnire este pe Șoseaua Aviatorilor (direcția de mers de la metroul Victoriei spre Parcul Kiseleff).

Scopul acestui Marș al prematurilor este de a atrage atenția societății civile asupra fenomenului prematurității, asupra impactului pe care îl are asupra nou-născutului, familiei și societății.

Pe ultimii 50 de metri se va merge, pe cat posibil, cu respirația oprită, pentru a înțelege situația prin care trece prematurul de când se naște până ajunge la terapie intensivă și este resuscitat. Vom purta măști de oxigen (ca cele din terapie intensivă), pentru a semnaliza că aceasta este principala problemă la nașterea copilului prematur și de aici rezultă majoritatea problemelor de sănătate ulterioare.

„Ne propunem ca prin acest marș să tragem un semnal de alarmă într-o manieră diferită asupra fenomenului de prematuritate. 1 din 10 copii se naște înainte de termen la nivel internațional și trebuie să semnalăm acest aspect îngrijorător, să determinăm întreaga societate să lupte și să ajute ca numărul de copii prematuri din România să se micșoreze. Așadar, prezența într-un număr cât mai mare va ajuta la diseminarea acestui subiect. În plus, vom avea activități interesante și optimiste pentru toate vârstele”, spune Diana Gămulescu – vicepreședinte Asociația Unu și Unu

Marșul prematurilor se va organiza anual și va aduce în atenție câte o problemă a prematurității: anul acesta, tema centrală va fi RESPIRAȚIA și neputința acestor bebeluși de a respira singuri.

Pentru a reprezenta acest moment critic din viața prematurilor, organizatorii vor împărți măști de oxigen, identice cu cele întâlnite în secțiile de terapie intensivă.

Cei interesați pot să fie la curent cu evenimentul pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/asociatia.unusiunu.

Respirația este viață!