copil-febraFace parte din instinctul fiecarei mame sa faca orice pentru a scade febra copilului pentru a se simti mai bine, dar nu uita ca medicamentele doar o mascheaza. Odata ce febra scade, la scurt timp poate creste din nou deoarece cauza este inca acolo.

Ca regula generala, incearca sa te concentrezi pe felul in care se comporta si arata copilul tau, mai degraba decat ce indica termometrul. Daca trebuie sa alergi dupa el pentru a-i da siropul, cel mai probabil nu are nevoie de el. Faptul ca lasi febra sa-si urmeze cursul, este o metoda de-a lasa corpul sa lupte cu infectia.

Dar daca medicamentul il face pe micut sa se simta ceva mai bine, atunci este bine sa i-l dai. Copiilor mai mari de sase luni li se pot administra Ibuprofen, care este mult mai eficient in lupta cu febra, dar poate afecta in acelasi timp stomacul, cauzand o iritatie. Sa nu-i dai aspirina unui copil mai mic de 16 ani, deoarece poate cauza sindromul Reye, o boala a ficatului foarte grava. Daca febra persista, cere-i sfatul medicului pediatru pentru a afla care este cea mai buna solutie.

Citeste continuarea pe bebelu.ro