biogenis1De 13 ani în Europa şi de 8 ani în România, băncile de celule stem parte FamiCord, printre care şi Biogenis, depun eforturi constante pentru tratarea şi vindecarea cu ajutorul celulelor stem recoltate la naştere a numeroase afecţiuni. De la începutul acestui an, FamiCord a mai realizat încă 31 de transplanturi pentru pacienți.

FamiCord, grupul european de bănci de celule stem din care face parte şi Biogenis, a efectuat 70 de transplanturi cu celule stem, în ultimii opt ani fiind trataţi pacienţi cu vârste cuprinse între 1 an şi 60 de ani cu boli neurologice şi hematologice.

Utilizările au fost pe arii medicale diferite şi pe terapii atât standard cât şi experimentale, Biogenis anunţând şi prima utilizare din Europa Centrală şi de Est a celulelor stem mezenchimale, din cordonul ombilical.
Primul pacient român tratat cu celule stem mezenchimale din cordonul ombilical este o fetiţă în vârstă de trei ani. Grupul FamiCord este primul din Europa care foloseşte aceste celule stem din cordonul ombilical in transplanturi, rezultatele aşteptate fiind mari.

biogenis2Bolile tratate au fost multiple, în special afecţiuni neurologice, tetrapareză spastică, autism, paralizie cerebrală, scleroză multiplă, dar şi boala grefă versus gazdă, Betatalasemie.

„Peste 70 de tipuri de afecţiuni maligne şi benigne sunt supuse standard terapiei prin transplant de celule stem hematopoietice la nivel mondial. Diversitatea celor 31 de transplanturi efectuate în acest an cu celule stem mezenchimale reprezintă un succes pentru noi dar şi o răsplată a eforturilor depuse la nivel de cercetare.

Probele de sânge prelucrate în laboratorul Biogenis din Bucureşti au dovedit practic o excelentă metodă de prelucrare şi stocare, devenind astfel singura bancă românească de celule stem ce a furnizat în condiţii excelente o probă de celule stem mezenchimale din cordonul ombilical. Pentru părinţi, acesta trebuie să fie principalul atribut al alegerii băncii de celule stem: demonstraţia practică a modului în care se lucrează cu proba din cordonul ombilical”- Dorin PIRCIOG, director general Biogenis.

Evoluţia transplanturilor efectuate de FamiCord în ultimii ani.

Despre BIOGENIS 

BIOGENIS este o bancă de celule stem privată, parte a FamiCord, grup european de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în Spania, Letonia, România, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite, Turcia.

Grupul are în acest moment prezenţă în 20 de ţări, peste 200.000 de parinţi şi şapte laboratoare de prelucrare a sângelui, aflându-se în continuă extindere în Europa.

BIOGENIS există pe piaţa din România încă din 2007 şi este o companie cu capital străin, cu un capital social de peste un milion de euro, companie care se supune strict şi în totalitate legislaţiei române.

BIOGENIS acţionează în baza Ordinului de Ministru 712/2012 si a autorizaţiei pentru activitatea de import/export de sânge placentar şi probe de sânge periferic eliberată de Agenţia Naţională de Transplant.
În 2009, Biogenis a finalizat un centru de stocare şi prelucrare a celulelor stem în Bucureşti.
Contact:
BIOGENIS SRL
Bucureşti, bulevardul Dimitrie Pompei nr. 10A, Clădirea CONECT1 – parter, Bucureşti,Sector 2, Telefon/Fax: +4021 312 30 41.
Cluj, calea Turzii nr. 101, parter, Cluj Napoca.
Telefon/Fax: +40726 712 772