Angry teacher in glasses pointing out
Angry teacher in glasses pointing out

O invatatoare de la un liceu clujean, care a fost înregistrată în timp ce jignea un copil de clasa I, pe care l-a făcut tâmpit, nebun şi “jumătate de creier”, a fost sancţionată cu reducerea salariului cu 15% pe şase luni, iar în urma acestei decizii directorii instituţiei au demisionat.

Potrivit unui comunicat al Colegiului de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca transmis, miercuri, directorul instituţiei a propus desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al învăţătoarei, transmite corespondentul Mediafax.ro

“În legătură cu cercetarea disciplinară a învăţătoarei Monica Chiorean, cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare, în urma prezentării raportului întocmit de Comisia de cercetare disciplinară, directorul instituţiei a propus sancţionarea cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al salariatei. Consiliul de Administraţie a hotărât prin vot secret respingerea propunerii, preferând sancţionarea învăţătoarei cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de şase luni, conform dispoziţiilor art. 280, al. 2 din Legea nr. 1/2011. În aceste condiţii, directorii şi-au înaintat demisia către ISJ Cluj”, se arată în documentul citat.

În urma deciziei Consiliului de Administraţie, învăţătoarea, care fusese suspendată pe durata cercetării disciplinare, se va putea întoarce la catedră.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a declanşat, la începutul lunii aprilie, o anchetă la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată la ore în timp ce striga la un elev de şapte ani din clasa I şi îl făcea “nebun”, “tâmpit” şi “jumătate de creier”.

Incidentele din clasa I, de la Liceul de Muzică “Sigismund Toduţă”, s-au petrecut de-a lungul mai multor săptămâni, în timpul lunii martie, învăţătoarea fiind înregistrată cu un reportofon pus de tatăl unei eleve în ghiozdanul acesteia.