Cartea „Retete vegane fara foc” scrisa de Ligia Pop a castigat premiul national la Gourmand World Cookbook Awards

rvff-coperta-fata gourmandworldcookbookawards2009Volumul “Retete Vegane Fara Foc”  scris de raw food chef Ligia Pop a castigat premiul national al concursului Gourmand World Cookbook Awards, fiind considerata dupa juriu cea mai buna carte de retete vegane din Romania. Volumul a intrat in cursa pentru premiile internationale a categoriei Best Vegan Cookbook, iar premiile vor fi decernate în luna iunie în China. Premiile Gourmand Cookbook Awards sunt selectate anual la nivel global, iar gala este un eveniment de renume in lumea internationala a cartilor de gastronomie. ”Doresc sa multumesc cu aceasta ocazie juriului acestui prestigios concurs pentru onoarea acordata”, scrie cunoscuta autoare pe site-ul sau.

„Premiile Gourmand sunt considerate cele mai prestigioase distincţii din domeniul culinar, putând fi comparate ca importanţă cu Premiile Oscar din cinematografie.

Înfiinţate în anul 1995, premiile Gourmand sunt practic cele care au creat industria cărților de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este moştenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franţa (renumit în toată lumea pentru lichiorul şi coniacul cu același nume), Președintele Asociației Mondiale a Producătorilor de Emisiuni Gastronomice și Președintele de Onoare al China Food Television. Titlurile câştigătoare vor fi în prim-plan la Târgul de carte de la Frankfurt.

„Premiile Gourmand sunt considerate cele mai prestigioase distincţii din domeniul culinar, putând fi comparate ca importanţă cu Premiile Oscar din cinematografie.

Înfiinţate în anul 1995, premiile Gourmand sunt practic cele care au creat industria cărților de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este moştenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franţa (renumit în toată lumea pentru lichiorul şi coniacul cu același nume), Președintele Asociației Mondiale a Producătorilor de Emisiuni Gastronomice și Președintele de Onoare al China Food Television. Titlurile câştigătoare vor fi în prim-plan la Târgul de carte de la Frankfurt.

Curtea Veche Publishing a ajuns în finala prestigiosului concurs și în urmă cu câțiva ani, cu titlul „Carte regală de bucate” de Principesa Margareta a României.

Din juriul concursului fac parte: Fondatorul acestor premii – Edouard Cointreau, Dun Gifford, preşedinte al Oldways Preservation (USA), Prinţul Franz Wilhelm al Prusiei, Jean-Jacques Ratier, reprezentantul Salonului Internaţional de cărţi gastronomice şi primar al oraşului Sorges (Franţa), şi Bo Masser, vicepreşedinte al Gourmand International (Suedia).”