imagesDirecția de Sănătate Publică Argeș a aplicat primele sancțiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeș, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a constatat încălcarea prevederilor legale cu privire la managementul de caz, precum și nerespectarea măsurilor și recomandărilor DSP cu privire la transferul pacienților cu boli infecțioase către unități de specialitate.

Ca o primă măsură, unitatea sanitară a fost sancționată cu 10.000 lei pentru management de caz defectuos, iar cei 2 medici pediatri care au acordat asistență medicală și au urmărit evoluția pacientului au fost suspendați pe perioada cercetărilor.

Verificările Directiei de Sanatate Publica Arges vor continua și în zilele următoare.

Reamintim că, la cererea ministrului Sănătății începând de ieri, reprezentanții DSP Argeș efectuează o anchetă la Spitalul Municipal Curtea de Argeș în cazul copilului decedat la 24 ore după internare.

Un baietel din judeţul Argeş, internat vineri la Spitalul Municipal Curtea de Argeş cu diagnosticul “enterocolită” a murit la mai puţin de 24 de ore de la internare pentru ca suferea de insuficienţă cardio-respiratorie, pneumonie şi miocardită, potrivit rezultatelor necropsiei.

Familia copilului a depus plângere penală la Parchet împotriva cadrelor medicale pe care le acuză de omor din culpă, neglijenţă în serviciu şi rele tratamente.

Tatăl copilului spunea că, vineri, a ajuns cu fiul său la Camera de primiri urgenţe a spitalului din Curtea de Argeş, băiatul având stări de vomă şi diaree. Medicii de la Urgenţă au întrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la secţia de chirurgie, unde un medic specialist a constatat că nu are apendicită, după care au decis internarea copilului la secţia de pediatrie.

Bărbatul a mai afirmat că a doua zi, când şi-a sunat soţia care rămăsese internată în spital cu copilul, aceasta i-a spus că starea băiatului s-a agravat, iar când a ajuns la spital ca să-şi viziteze fiul, bărbatul a fost trimis cu o reţetă să cumpere medicamente antispastice şi antidiareice pentru cel mic.

Între timp, extremităţile corpului băiatului au început să se învineţească, iar mama acestuia a cerut ca băiatul să fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, fie la o unitate medicală din Bucureşti, iar, potrivit părinţilor, medicii de la Curtea de Argeş au refuzat acest lucru.

Sâmbătă după-amiază, la mai puţin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.