Laboratorul de stiinte BAYER si-a deschis usile pentru elevii claselor primare din Bucuresti

Laboratorul de Stiinte Bayer (1)Elevii clasei a II-a din cadrul Scolii Gimnaziale Maria Rosetti, in prezenta inspectorului scolar general profesor Ionel Florian Lixandru au inaugurat Laboratorul de stiinte Bayer pentru elevii calselor primare din Bucuresti.

Desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie, Laboratorul de ştiinţe Bayer găzduiește sesiuni de experimente practice, inspirate din domeniul sănătății oamenilor, plantelor și animalelor, ca o solutie educativă și distractivă pentru programul din Săptămâna Altfel: ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Peste 1000 de elevi bucureșteni s-au înscris deja la sesiunile de experimente.

Mă bucur foarte mult să văd cum tânăra generație beneficiază de susținerea unui lider mondial în inovație. Mai mult decât atât, curiozitatea și bucuria cu care copiii vin la aceste sesiuni de experimente este un semn foarte clar al nevoii unor astfel de programe, ca alternativă la educația tradițională. Felicit inițiativa Bayer și dedicarea și profesionalismul studenților implicați în program.”, a declarat Inspectorului Școlar General al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru, impresionat de entuziasmul elevilor și profesionalismul studenților care coordonează experimentele.

Laboratorul de Stiinte Bayer (4)Sesiunile de experimente sunt realizate sub îndrumarea unei echipe de 6 studenți în medicină și științe naturale, foști olimpici naționali și internaționali la chimie și biologie.

Adrian Murgoci, coordonatorul echipei, care în prezent studiază Științele Naturii în cadrul Universității Cambridge, Marea Britanie, adaugă: „Suntem deja la a doua ediție în această formulă și ne face mare plăcere să contribuim, alături de Bayer, la apropierea elevilor de domeniul fascinant al științelor naturii. Este o reală bucurie să-i vedem pe cei mici surprinși de experimente și dornici să afle cât mai multe informații despre lucrurile care îi înconjoară. Ei sunt generația viitoare de cercetători ce vor folosi știința pentru o viață mai bună!”

Pe parcursul acestei săptămânii, elevii se vor transforma în mici cercetători și vor lucra alături de cei 6 studenți pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele și de ce este important calciul în mentinerea sănătatii acestora, precum și avantajele consumării vitaminelor în formă efervescentă.

Și cum organismele vii includ și plantele, o parte a experimentelor practice îi vor ajuta să descifreze misterele compoziției legumelor, măsurării pH-ul din sol și diferențierii plantelor în funcție de grup.

Laboratorul de Stiinte Bayer (3)Experiența surprinzătoare a elevilor este completată de amenajarea interioară a Laboratorului, un container maritim transformat într-un caleidoscop. Amplasat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, Laboratorul de Ştiinţe Bayer va primi elevii înscrisi în program pe parcursul celor 5 zile de funcționare, însoțiți de părinți sau profesori, între orele 8:00 și 19:00.