Tandarica AltfelUrsul păcălit de vulpe şi Ridichea Uriaşă sunt două dintre piesele pe care Teatrul de Animaţie Ţăndărică le-a programat pentru micuţi cu ocazia Săptămânii Alfel care debutează luni 6 aprilie. Cele două spectacole întregesc “Stagiunea de teatru Ţăndărică Altfel” de 5 zile, o medie de 5 spectacole pe zi şi 25 de reprezentaţii în total, dintre care le mai amintim pe cele de seară la Cei trei purceluşi, Capra cu trei iezi.

Cele două titluri bine-cunoscute Ursul păcălit de vulpe (mai multe detalii aici) şi Ridichea uriaşă (mai multe detalii aici) – păstrează firul clasic al naraţiunii dar îi invită pe micii spectatori (+3 ani) să participe la construirea LIVE a acestor poveşti pline de lecţii de viaţă.

Nu te încrede în oamenii pe care nu-i cunoști, lăcomia pierde omenia, “Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulţi puterea creşte” iată câteva sfaturi pe care cei mici le pot descoperi interacţionând cu actorii şi păpuşile de la Ţăndărică în timpul celor două spectacole interactive.

Pentru a aduce aceste spectacole pline de culoare, mişcare, sunete şi învăţăminte în faţa cât mai multor copii, teatrul a prevăzut şi reprezentaţii de seară (cu începere de la ora 18.00) pe lângă cele obişnuite, de dimineaţă (orele 10.00 şi 12.00). Astfel, marţi, 7 aprilie, copiii au de ales între Cei trei purceluşi şi Ursul păcălit de vulpe (ambele de la 18.00), miercuri, 8 aprilie, Capra cu trei iezi şi Ridichea Uriaşă (ora 18.00), iar joi, 9 aprilie, Ţăndărică îi aşteaptă la Studio ANIMART la Ridichea uriaşă (ora 18.00).

Programul integral al Festivalului de teatru Ţăndărică Altfel este disponibil la www.teatrultandarica.ro/program

Program Tandarica Altfel 6-10aprTeatrul Ţăndărică este un reper pentru teatrul de animaţie românesc. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în timp şi un portofoliu de titluri din literatura românească şi universală care nu mai au nevoie de nicio introducere, Teatrul Ţăndărică urmăreşte, în permanenţă, să alinieze teatrul de animaţie şi teatrul vizual din România la tendinţele mondiale.

Teatrul se implică, astfel, constant, în iniţiative care au rolul de a promova şi de a creşte calitatea teatrului românesc vizual şi de animaţie: programe pentru artişti debutanţi, proiectul Studio Animart (unde se joacă adaptări libere după opere clasice: Faust, Candid, Play Shakespeare, Golem sau Galaxia Svejk) şi deja consacratele festivaluri internaţionale – Festivalul de vară „Teatru, stradă şi copil” (ajuns la cea de-a patra ediţie), respectiv Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie, ajuns la ediţia a XI-a.

Mai multe despre Teatrul de Animaţie Ţăndrărică pe www.teatrultandarica.ro.