tenis copiiPrimaria Municipiului Bucuresti prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret – PROEDUS inaugureaza luni, 6 aprilie 2015, activitatea in cadrul Academiei de tenis si a terenurilor multifunctionale, reunite sub titulatura “Academia Sportului”.

Situata in cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, Academia Sportului pune la dispozitia elevilor care s-au inscris la activitati  in cadrul saptamanii “Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, sase terenuri de tenis si trei terenuri multifunctionale (de fotbal, volei/baschet sau handbal) situate pe terasa parcarii supraterane.

Astfel, in perioada 6 – 9 aprilie,  aproximativ 2.500 de elevi bucuresteni ai claselor 0 – IV insotiti de cca. 100 de cadre didcatice  vor participa la diverse activitati sportive ce includ fotbal, baschet, handbal, volei si tenis de camp, dar si la workshopuri de nutritie si de prim ajutor.

In zilele de luni, marti si joi, programul va fi de la 10.00 la 14.00, iar miercuri, de la 10.00 la 16.00.

Alte opt proiecte extrascolare in “Scoala Altfel”

Primaria Capitalei, prin PROEDUS, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” si Consiliul Municipal al Elevilor, sub egida Parteneriatului Civic pentru Educatie, CIVITAS, mai organizeaza in perioada 6 – 9 aprilie 2015, in cadrul saptamanii „Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, alte opt proiecte extrascolare cu caracter interactiv, educativ si informativ la care vor participa 9.000 de elevi si 600 de profesori coordonatori ce vor insoti elevii in cadrul proiectelor.

Cele opt proiecte includ:

– “Circuitul turistic: Bucurestiul prin ochii tai”, care cuprinde o suita de obiective turistice menite sa familiarizeze elevii Capitalei cu istoria si cultura Bucurestiului, dar si sa cunoasca impactul modernismului asupra prezentului. Circuitul cuprinde vizite la Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti”, Muzeul Aviatiei, Muzeul National „Regele Ferdinand I”, Gradina Zoologica, Centrul Vechi si National Arena.

– “Concursul cultural-artistic: “Festivalul artelor” –  cuprinde sectiuni de teatru, muzica, dans, arta foto – video si arte plastice, iar etapa finala va avea loc in data de 06.04.2015 intre orele 10:00-18:00 la Palatul National al Copiilor.

– Concursul de cultura generala„Bucurestiul de ieri si de azi” cuprinde notiuni din istoria Bucurestiului si se adreseaza tuturor unitatilor scolare din invatamantul gimnazial, pentru elevii de clasele V-VIII. In data de 08.04.2015 intre orele 10:00-17:00 la Palatul National al Copiilor se va desfasura faza finala unde se va desemna echipajul castigator.

– Targul Gradinitelor Bucurestene

Targul se va desfasura in perioada 06-09.04.2015 in intervalul orar 10:00-16:00, la Palatul National al Copiilor si este destinat informarii parintilor despre programele gradinitelor participante si modul de desfasurare a activitatilor acestora. La Targul Gradinitelor Bucurestene participa 100 de  gradinite de stat si gradinite particulare acreditate.

Conferinta: ”Drepturile si obligatiile elevilor”

Conferinta, care este destinata elevilor ce fac parte din Consiliul Scolar al Elevilor din fiecare unitate de invatamant inscrisa, parintilor si profesorilor acestora, are ca tema: Drepturile si obligatiile elevilor. Evenimentul are loc in data de 07.04.2015 incepand cu ora 10:00, la Palatul National al Copiilor.

Festivalul Sportului de Masa

Festivalul se va desfasura in perioada 06-09.04.2015 la nivelul unitatilor de invatamant inscrise. In cadrul acestui Festival se vor desfasura competitii de mini-stafeta – 25 metri, alergare si sarituri de pe loc in lungime. De asemenea, se vor desfasura si lectii de nutritie si anatomie in incinta unitatilor scolare inscrise, toate acestea fiind destinate elevilor bucuresteni din clasele 0 – IV.

Planteaza, Recicleaza si Creeaza „Capitala creste verde”

Programul este destinat elevilor bucuresteni din clasele 0 – IV si se va desfasura in perioada 06-08.04.2015. Unitatile scolare inscrise in acest program vor crea obiecte din material reciclabil ce vor fi expuse si jurizate in data de 09.04.2015 in cadrul unui Festival ce se va desfasura la Palatul National al Copiilor intre orele 10:00-13:00. Scolile castigatoare vor primi material dendrologic ce va fi plantat alaturi de experti in domeniu, in curtea unitatilor de invatamant.

Cursuri gratuite: Natatie interactiva

Programul, destinat elevilor bucuresteni din clasele 0 – IV, cuprinde activitati si jocuri interactive. Perioada de desfasurare a proiectului este 06-09.04.2015 in intervalul orar 09:30-14:00 la bazinul Liceului Teoretic „Dante Alighieri”.

S-au finalizat cursurile gratuite de formare

Tot in aceasta perioada, PMB prin PROEDUS, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, incheie si proiectul “Cursuri gratuite de formare pentru elevii bucuresteni” destinat elevilor  inscrisi in clasele V-XII. Acest proiect a reunit si in acest an  10.415 elevi bucuresteni care au avut ocazia de a participa, gratuit, la diverse cursuri extrascolare (cursuri de limba engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, chineza, inot si patinaj,  cursuri gratuite de managementul afacerilor, management de proiect si leadership, dezvoltare personala, educatie democratica, televiziune, actorie, dans sportiv si arte martiale). In urma procedurilor de evaluare, o mare parte dintre cursanti vor fi recompensati cu tabere gratuite la mare in vara acestui an.