imunizare copiiMinisterul Sănătăţii informează că ieri, distribuitorul autorizat a furnizat la nivel național 52 000 de doze de vaccin hexavalent din cele 571 500 achiziționate.

Dozele de vaccin au fost distribuite către toate direcțiile de sănătate publică, pentru imunizarea copiilor de 2, 4 și 11 luni, conform noului Calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la data de 01 aprilie 2015.

Ministerul Sănătăţii a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă  pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare.

Astfel, s- a solicitat direcţiilor de sănătate publică teritoriale și identificarea copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

Eventualele disfunționalități înregisterate la livrarea vaccinului s-au datorat  imposibilității producătorului de a livra acest produs în timp util, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.