DSC_0264Asistenta medicala Florentina Cirstea a fost condamnata definitiv, joi, la doi ani si doua luni de inchisoare cu executare in dosarul incendiului in care sase nou-nascuti au murit si alti cinci au fost raniti, Maternitatea Giulesti a primit o amenda penala de 400.000 de lei, iar fostul manager Bogdan Marinescu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au dispus ca prof. dr. Bogdan Marinescu sa aiba un termen de incercare de doi ani si sase luni, aceasta dupa ce acesta a primit initial o amenda penala de 6.500 de lei.

Prin decizia de vineri, judecatorii i-au obligat, in solidar pe inculpatii Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu”, Florentina Cirstea, Gigel Oprea (electrician) si Bogdan Marinescu, iar Maternitatea Giulesti in solidar cu partile responsabile Ministerul Sanatatii si Municipiul Bucuresti ¬ prin primarul general, la plata  a peste 4 milioane de euro cu titlu de despagubiri pentru victimele si rudele incendiului din anul 2010.

Seful Sectiei neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat pentru infractiunea de neglijenta in serviciu. In cazul sefului Serviciului tehnic, Vasile Dima, instanta a constatat ca a incetat procesul penal pornit impotriva sa, iar electricianul Gigel Oprea a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare.

Sase nou nascuti si-au pierdut viata iar alti cinci au fost raniti in incendiul izbucnit oe 16 august  2010 la sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii  Giulesti.

Nou-nascutii de la Maternitatea Giulesti nu au putut fi evacuati imediat dupa izbucnirea incendiului din cauza lipsei asistentei din salonul de terapie intensiva, aceasta fiind plecata dupa servetele igienice, ca sa mearga la toaleta, potrivit  motivarilor condamnarilor din dosar.

Potrivit cercetarilor, asistenta ar fi fost in masura sa constate imediat producerea incendiului.