ora de creativitateDupa doua revolutii, cea agricola si cea industriala, care au tinut cont doar de capacitatea omului de a presta munca fizica, noua etapa, cea a revolutiei informatiei, ne-a propulsat intr-o economie a cunoasterii, in care creativitatea devine o abilitate esentiala, punand astfel accent pe puterea mintii.

Un sondaj de opinie efectuat in Statele Unite ale Americii in anul 2012 dezvaluia ca 90% dintre parinti si 87% dintre profesorii americani participanti la studiu erau de acord cu afirmatia “stimularea creativitatii in educatie va alimenta economia viitorului”. Totodata, 85% dintre cei care au raspuns intrebarilor sondajului au afirmat ca un plus de creativitate te ajuta sa rezolvi mult mai usor problemele de la slujba.

Stimularea creativitatii inca din primii ani de viata ii ajuta pe copii sa invete mai usor, sa faca legaturi intre un domeniu de studiu si altul, fiindu-le astfel mult mai simplu sa asimileze informatiile si sa isi dezvolte nivelul de intelegere al informatiilor inmagazinate. Stimularea creativitatii micutilor se face nu doar printr-un mediu inconjurator creativ, ci si printr-o programa scolara creativa, precum si prin metode didactice creative.

Jocurile de rol si cele de imaginatie sunt instrumente extrem de eficiente in dezvoltarea imaginatiei si creativitatii nu doar la varste fragede, ci si in etapa invatamantului liceal. De asemenea, ele au un rol important si in dezvoltarea stimei de sine si a increderii elevilor in fortele proprii si mai ales in potentialul creativ pe care il au si pe care ar putea sa il dezvolte. De exemplu, “Tine minte in joaca”, un joc dinamic si distractiv, le propune elevilor 3 metode alternative si creative prin care pot retine mai usor un volum mare de informatii, formandu-si astfel baza dezvoltarii unei abordari personale creative in retinerea informatiilor.

Tehnologia vine in sprijinul profesorilor si elevilor cu noi jocuri, aplicatii si suporturi tehnice care sa ii ajute in demersul de a imbogati atat activitatea de invatare, cat si cea de recreere a copiilor. Samsung sustine actiunea de manifestare a creativitatii deoarece isi doreste sa fie prezent in vietile oamenilor nu doar ca simpla tehnologie, ci sa si joace un rol activ in evolutia lor.

Ora de creativitate propune o abordare noua, care sa ajute transformarea obstacolelor in oportunitati, miza proiectului in cadrul “Saptamana Altfel” fiind de a le da oportunitatea profesorilor sa treaca peste resursele limitate de care dispun, iar elevilor sa le expuna abordari variate si deschise pe care sa le introduca in activitatile zilnice cu usurinta. Samsung sprijina acest demers, devenind astfel parte a dezvoltarii si succesului noilor generatii. Vino si tu pe oradecreativitate.ro sa descoperi creativitatea in orice activitate.