cornO elevă de clasa a III-a de la o şcoală din Arad a găsit, joi, o lamă de ras într-un corn primit prin programul “Lapte şi corn”, în urma incidentului copila nu a fost rănită, însă cadrele didactice sunt revoltate, susţinând că puteau fi urmări grave, dacă fata mesteca lama sau o înghiţea.

Incidentul a avut loc, joi, la fosta Şcoală Generală nr. 6 Arad, care face parte acum din Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad.

Reprezentanţii şcolii au declarat, corespondentului Mediafax.ro, că eleva de clasa a III-a, în vârstă de nouă ani, mânca un corn primit la şcoală prin programul “Lapte şi corn”, iar la un moment dat a rămas cu o lamă de ras între dinţi.

Eleva a scos singură lama, fără să fie rănită.

Autorităţile locale şi inspectorii sanitari din Arad au anuntat ca vor face o anchetă la firma care distribuie cornuri în şcolile din judeţ.

Echipa de control va fi formată dintr-un jurist al Consiliului Judeţean şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), ai Inspectoratului Şcolar (ISJ) şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Deocamdată, juriştii Consiliului Judeţean Arad au constatat că pe ambalajele cornurilor distribuite la şcoala unde a fost semnalat incidentul apare numele altei firme decât al celei care a câştigat licitaţia pentru programul “Lapte şi corn”.

Licitaţia a fost câştigată de firma Biscotto Timişoara, iar pe ambalajele cornurilor apare numele firmei producătoare Media Pop Art din Turda (Cluj).

Reprezentanţii celor două firme nu au putut fi contactaţi până în prezent pentru a oferi explicaţii în acest caz.