Cum previi si tratezi mastita

mastitaUna dintre afectiunile comune cu care se confrunta mamicile in primele 1000 de zile este mastita, o infectie care se manifesta prin durere la nivelul tesutului sanului si inflamarea acestuia. Dr. Cristina Ianuc (expert NUTRICIA) iti explica ce trebuie sa stii despre mastita.

De cele mai multe ori, mastita se dezvolta in timpul alaptarii, in primele trei luni dupa nastere, insa exista si cazuri de mastita la femeile care nu au nascut sau chiar la femeile care se afla la granita cu perioada de menopauza.

In cazul femeilor care alapteaza, aceasta infectie se poate dezvolta din cauza unei cantitati de lapte ramase in interiorul sanului. Fie pentru ca acestia nu au fost goliti complet sau poate nu suficient de repede in timpul alaptarii, fie pentru ca micutul nu are o pozitie optima, fapt ce impiedica fluxul normal al laptelui. Si alaptarea prea rara poate duce la colectarea unei cantitati de lapte prea mare in interiorul sanului, in care se pot acumula bacterii si care poate crea complicatii, ajungandu-se la mastita infectioasa.

Citeste continuarea pe bebelu.ro