chirurgie cardiovasculara copiiNicolae Bănicioiu a vizitat marti dimineață Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Ministrul Sănătății a inspectat stadiul lucrărilor la Centrul de chirurgie cardiovasculară și Unitatea de Primiri Urgențe, departamente aflate în construcție. De asemenea, ministrul a vizitat și secția de chirurgie plastică și reparatorie care a fost modernizată și reabilitată, anunta Ministerul Sanatatii.

Nicolae Bănicioiu a fost informat de către conducerea unității sanitare că, până la începutul lunii mai a.c. lucrările la centrul de chirurgie cardiovasculară vor fi finalizate, urmând ca departamentul să fie echipat complet cu aparatura modernă necesară din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătății.

“Toți acești pași reprezintă confirmarea că anul trecut nu am stat degeaba. În acest an vor fi finalizate două departamente foarte importante din cadrul unității sanitare, UPU și centru de chirurgie cardiovasculară. Ministerul Sănătății a deblocat deja 119 posturi pentru angajarea personalului necesar funcționării centrului de chirurgie cardiovasculară. Chiar săptămâna aceasta se va organiza primul concurs pentru ocuparea postului de chirurg cardiovascular”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

La finalul întâlnirii ministrul BĂNICIOIU a subliniat importanța managementului unităților sanitare în dezvoltarea serviciilor medicale și a felicitat echipa de la Spitalul Grigore Alexandrescu, asigurând-o de întreg sprijinul Ministerului Sănătății.