logo_nutribalanceDesi suntem preocupati de viata armonioasa si de alimentatia echilibrata, realitatea este urmatoarea: traim intr-o stare de resemnare asumata.

La nivel mental se contureaza de regula o abordare gresita asupra hranei, strict economica, prin care se puncteaza:

  • Utilitatea
  • Randamentul
  • Eficienta

pe termen scurt a alimentelor (de exemplu: in cat timp imi creste imunitatea daca beau suc de rodie, in cat timp slabesc daca adopt o anumita dieta).

Prin intermediul acestor articole imi propun conturarea unei educatii asupra valentelor alimentatiei in sanatatea fizica, emotionala, intelectuala, care sa se transpuna de la nivel macro-informational la nivelul familiilor dumneavoastra.

Nutritia este o informare interna biologica si nu trebuie perceputa ca o masura a cantitatii hranei si a kilogramelor in plus sau in minus.

Nutritia trebuie raportata la nevoile individuale ale omului modern, determinand starea de sanatate. Iar sanatatea este bogatia de prim rang a omului.

Din pacate, la noi in tara si nu numai, kilogramele in plus sau in minus au devenit un barometru al sanatatii (de exemplu: inca din primele zile de viata ale unui bebelus atentia familiei este centrata pe cantar, si nu pe dezvoltarea psiho-motorie, care este mult mai importanta).

Se vorbeste din ce in ce mai mult despre micro-/ macronutrienti, fiecare avand propria perceptie, desi este o abordare limitata, deoarece dieta personalizata se focuseaza pe alimentele functionale, raportata la simptomatologie, afectiuni.

Dieta nu are moda, difera numai prin aplicabilitate.

Aici intervine diferenta dintre nutritia ‘’clasica’’, unde accentul este pus pe fiecare suta de grame in plus sau in minus (cantarul devenind un dusman) si nutritia medicala, ca preventie si tratament in diferite afectiuni.

Iata de ce ….urmeaza o serie de articole cu ajutorul carora vom intelege ce este nutritia, cum si unde poate interveni, chiar de la primul strop de gust de dupa laptic.

Alina Stoica – Terapeut Nutritionist

+40 744 707 552

+40 728 227 629

Str Londra, Nr 33, Sector 1, Bucuresti

www. nutribalance.ro