bebelusiO instanță de judecată din Franța le-a interzis părinților unei fetițe să îi pună numele „Nutella”, comenteaza presa internationala.

Judecătorul a decis că „Nutella” este numele unui celebru brand de cremă de ciocolată motiv pentru care fetița ar avea de suferit de-a lungul vieții din cauza ironiilor și a glumelor legate de numele său. Deoarece parintii au lipsit la judecata, judecatorul a decis ca micutei sa i se puna numele „Ella”, considerand ca este un nume mai potrivit pentru bebelusa.

De regulă, părinții francezi sunt liberi să își aleagă numele pentru copii, însă reprezentanții autorităților locale au dreptul de a raporta unei instanțe numele pe care le consideră nepotrivite. Începând cu anul 1993, în Franța au existat mai multe cazuri în care părinților li s-a dat voie, până la urmă, să își numească nou-născuții așa cum au dorit sau cu nume foarte apropiate. De exemplu, un judecător a decis că un cuplu nu își poate boteza fiica „Fraise” („căpșună” – n.r.) deoarece aceasta ar urma să fie ținta glumelor; însă părinții au reușit să obțină acceptul autorităților de a o numi „Fraisine”, un nume popular în secolul al XIX-lea.

Într-un alt caz, din 1999, Iain și Sophia Renaud au reușit să îi pună fiicei lor numele „Megane”, chiar dacă autoritățile s-au opus inițial, pe motiv că numele complet al fetei (Renaud Megane) va suna precum cel al unei mărci cunoscute de mașini (Renault Megane).