incendiuDouă surori din localitatea Bezid, judeţul Mureş, sunt cercetate pentru ucidere din culpă şi distrugere după ce copiii lor, în vârstă de doi, respectiv patru ani, lăsaţi singuri acasă, au murit într-un incendiu care a cuprins locuinţa acestora, surse judiciare spunând că femeile erau plecate la nişte vecini, scrie Mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, incendiul a izbucnit din cauza jarului care a căzut din sobă, pompierii intervenind cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea focului, care s-a propagat rapid în întreaga locuinţa, din cauza materialelor combustibile aflate în interior, transmite corespondentul Mediafax.

Cei doi copii au fost găsiţi de pompieri după aproximativ două ore de la stingerea incendiului, carbonizaţi, căutarea lor fiind îngreunată de faptul că tavanul şi acoperişul casei s-au prăbuşit, arată sursa citată.

Conform unor surse judiciare, cei doi copii erau încuiaţi în locuinţă, iar mamele lor, care sunt surori, erau plecate la nişte vecini. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Andreea Pop, cele două femei sunt cercetate pentru ucidere din culpă.