sos satele copiilorCompania Ana și Cornel continuă în anul 2015 programul “Masa în familie de la Ana și Cornel”, un proiect de responsabilitate socială dedicat copiilor din organizația SOS Satele Copiilor România.

Din dorința de a participa la dezvoltarea armonioasă a copiilor și de a continua tradiția meselor în familie, compania Ana și Cornel își concentrează eforturile în acest an către copiii pe care SOS Satele Copiilor România îi are în îngrijire.

Încă din luna noiembrie a anului 2014 compania Ana și Cornel a alocat o cantitate de peste 1300 de kilograme de carne, pentru a fi livrată pe parcursul celor 12 luni de derulare a programului, în cele trei locații unde organizația SOS Satele Copiilor derulează, de peste 20 de ani, servicii de ingrijire de tip familial si servicii sociale primare pentru prevenirea separarii copilului de familie. Prin programul „Masa în familie de la Ana si Cornel”, cei 207 copii din București, Cisnădie – Sibiu și Hemeiuș – Bacău, se vor bucura de mese calde și de bunătățile preferate, pregătite de mamele SOS.

Pentru a veni în sprijinul mamelor SOS în ceea ce privește depozitarea in bune conditii a unei cantități atât de mari de carne, compania a donat fiecărui Sat SOS câte o ladă frigorifică, cu un volum util total de 284 de litri per unitate.

“Am încredere că gestul nostru, simbolic, raportat la nevoile unei astfel de organizații și la un număr atât de mare de oameni, poate fi replicat de cei care doresc să sprijine acești copii în drumul lor, care a avut un început destul de anevoios. Ne dedicăm acestui proiect pentru că am simțit în casele SOS un puternic spirit de familie și ne simţim mândri să putem împărți cu acești copii minunați din valorile pe care le-am adunat de la părinții și bunicii și că se pot bucura de o Masă în Familie,” a declarat Carmina Paraschiv, director general al companiei Ana și Cornel.

„Mulţumim companiei pentru generozitate și îi recompensăm cu zâmbetele unor copii fericiți. Pregatirea meselor de catre mamele SOS impreuna cu copiii si timpul petrecut de familie in jurul mesei, fac parte din acele momente care desavarsesc conceptul de familie. Suntem recunoscători tuturor celor care se implică și care sunt dispuși să ne ofere ajutor,” a declarat Carmen Brumă, Manager Departament Relații Publice și Atragere de Fonduri pentru SOS Satele Copiilor.

Despre Ana şi Cornel

Ana și Cornel este o companie românească înființată în anul 1994, care și-a câștigat renumele de-a lungul timpului datorită rețetelor secrete și gustoase de producere și prelucrare a preparatelor din carne. Având o cifră de afaceri de 50 de milioane Euro, peste 800 de angajati, o cotă de piață de 5% și o istorie de peste 20 de ani, compania Ana și Cornel se situează în primele trei locuri din topul celor mai importante companii producătoare de mezeluri din România, având o capacitate de producție de 20.000 de tone anual. Produsele companiei sunt comercializate sub brandul “De la Ana și Cornel – mezeluri de familie” într-o rețea de peste 80 de magazine. Mezelurile de familie de la Ana și Cornel sunt: salamuri, cârnați, specialități crud-uscate, semipreparate precum și carne proaspătă de porc, vită, pasăre, toate fiind produse după rețete tradiționale gustoase.

Despre SOS Satele Copiilor

SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi, la peste 20 de ani de la înființare, peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. Asociaţia SOS Satele Copiilor România desfăşoară activităţi în beneficiul copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, precum şi a comunităţilor locale, în cadrul a 13 proiecte: trei Sate SOS situate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (județul Bacău); patru Comunităţi de Tineri, în Bucureşti, Bacău şi Sibiu; și trei Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi în Bucureşti, Cisnădie și Hemeiuș. Informații suplimentare se pot găsi pe: www.sos-satelecopiilor.ro