copii alcooliciMedicii pediatrii din Iasi atrag atentia ca trateaza din ce in ce mai multi copii alcoolici, unul din doi minori adusi la spital avand grave probleme cu bautura, potrivit Stirileprotv.ro.

Specialistii recomanda consiliere pentru a trata alcoolismul infantil, dar parintii nu-i aduc pe cei mici la terapie.

Un baiat de 14 ani a ajuns la Spitalul de Copii din Iasi inconstient, cu o alcoolemie record de peste 5 la mie, dupa ce a baut tuica cu alti doi prieteni.

Specialistii au schitat chiar si portretul copilului alcoolic. Este in general baiat, are intre 13 si 17 ani, provine din familii in care nu este supravegheat si in care ii este permis orice fel de comportament. Are prieteni care beau sau chiar se drogheaza. In aceste cazuri parintii sunt sfatuiti sa ia masuri si sa-l aduca pe minor la consiliere.

La Spitalul de Psihiatrie functioneaza singurul centru din Iasi in care copiii ar trebui sa fie consiliati psihologic, pe termen lung, dupa ce sunt externati. Specialisti spun insa ca parintii refuza sa ii aduca la sedinte, pe motiv ca spitalul este prea departe sau ca tratamentul este scump. Asta desi programul este gratuit.

Medicii spun ca cei mai multi minori care ajung pe patul de spital cu alcoolemii de peste 3 la mie sunt elevi in primii ani de liceu.