copil optimistO stare de spirit optimistă este în relație puternică cu menținerea unei inimi sănătoase, potrivit unui studiu publicat de cercetători de la Universitatea din Illinois în revista Health Behavior and Policy Review, scrie techtimes.com, potrivit Agerpres.ro

Rosalba Hernandez de la Universitatea din Illinois a declarat că oamenii cei mai optimiști au de două ori mai multe șanse să aibă o sănătate cardiovasculară foarte bună, comparativ cu cei pesimiști. Ea a precizat că această asociere rămâne importantă chiar și după ajustarea rezultatelor cercetării cu caracteristicile socio-demografice și de sănătate mentală a pacienților.

Din punct de vedere rasial, acest grup de studiu, format din 5.100 de persoane, a inclus 38 la sută pacienți din rasa caucaziană, 28 la sută afro-americani, 22 la sută latino-americani, 12 la sută chinezi. Studiul a început în luna iulie 2000, iar datele au fost colectate de la pacienți la fiecare 18 până la 24 de luni.

Cercetătorii au menționat că pentru evaluarea sănătații cardiovasculare ei au verificat șapte valori, cum sunt tensiunea arterială, glicemia, nivelul de colesterol, indicele de masă corporală, activitatea fizică, aportul alimentar și relația cu consumul de tutun. Acești parametri sunt utilizați și de American Heart Association pentru a stabili gradul de sănătate al inimii, menționează morningvertical.com.

Hernandez consideră că aceste descoperiri sugerează că strategiile de prevenire prin obținerea stării de optimism pot fi o cale potențială pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.