copii_saraci_48922800O treime dintre familiile cu copii din România se confruntă cu o sărăcie materială severă, arată cifrele oficiale publicate într-un raport al Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, potrivit Money.ro.

Mai exact, 33,2% dintre familiile din România care au copii suferă din cauza sărăciei severe. În cea mai gravă situație se află familiile formate din soț, soție și trei sau mai mulți copii. Mai mult de jumătate (52,4%) din familiile cu cel puțin trei copii trăiesc într-o sărăcie severă, scrie raportul Eurostat privind condițiile de viață în Europa, care centralizează cifrele pentru anul 2012.

Au mari dificultăți materiale și gospodăriile formate dintr-un părinte singur cu copii. 42,1% din totalul familiilor cu copii care au un singur părinte trăiesc într-o sărăcie severă.

În cazul familiilor formate din mamă, tată și un copil, aproximativ o cincime (21,6%) sunt în această situație. Procentul crește odată cu creșterea numărului de copii: 25,9% dintre familiile formate din doi adulți și doi copii se confruntă cu grave probleme financiare.

Citeste mai mult pe Money.ro.