Cotlet de miel cu ardei si masline Manzanilla

foto cotlet de miel-2Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 25-30 minute

Cuptor: 200 grade C

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 ardei galben, taiat fasii de 3 cm grosime
  • 1 ardei rosu, taiat fasii de 3 cm grosime
  • 1 ceapa rosie taiata fideluta
  • 1 lingura otet sau vin rosu
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • sare de mare rasnita
  • piper negru
  • 800 g cotlete de miel
  • 1/2 ceasca de masline Manzanilla
  • 2 file de ansoa
  • 2 catei de usturoi
  • 3/4 lingura de rozmarin proaspat maruntit
  • 1 lingura de patrunjel proaspat, maruntit

Recomandare la servire: paine crocanta

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
  2. Puneti ardeiul si ceapa in UltraProTM 3,5 l, turnati otetul si o lingura de ulei de masline peste ele. Condimentati cu sare si piper, acoperiti cu capacul si bagati la microunde timp de 10 minute.
  3. Intre timp, la foc mediu, caliti carnea.
  4. Puneti cotletele peste ardei, impreuna cu maslinele.
  5. Bagati mielul la cuptor, fara capac, timp de 15 minute, sau pana ajunge sa se patrunda asa cum va place.
  6. Cu ajutorul TurboChef-ului, amestecati uleiul ramas cu ansoa, usturoiul si rozmarinul.
  7. Scoateti mielul din cuptor si lasati-l 10 minute, apoi taiati-l felii. Turnai sosul si presarati patrunjel.
  8. Serviti cu paine crocanta.

Aceasta reteta a fost propusa de

logo tupperware

 

 

 

Pentru aceasta reteta Tupperware a folosit ULTRAPRO

UltraPro