kate elsa frozenCopiii din New York au crezut ca s-au intalnit cu Printesa Elsa din filmul de animatie Frozen cand au vazut-o pe Kate, ducesa de Cambridge, comenteaza presa americana.

Printul William si sotia sa, ducesa de Cambridge, au sosit l a News York duminica seara, in prima lor vizita oficiala in Statele Unite.

Prinţul William a glumit şi a vorbit despre copii cu Barack Obama luni, în timp ce soţia sa Kate, care a rămas la New York, a vizitat luni dimineaţa, in Harlem, celebrul cartier afro-american, un centru de sanatate mintala dedicat copiilor – Northside Center for Child Development.

Purtând un mantou negru elegant ducesa de Cambridge a urmărit timp de o oră un atelier de lucru manual în compania lui Chirlane McCray, soţia primarului din New York Bill de Blasio.

Intre timp Prinţul William s-a întâlnit luni dimineaţa cu preşedintele american, în cadrul unei etape de câteva ore la Washington.

Aşezaţi alături, în Biroul Oval de la Casa Albă, preşedintele american şi prinţul William, zâmbind, au glumit şi vorbit despre copii.

Vorbind despre al doilea copil, care se va naşte în primăvară, prinţul i-a spus preşedintelui SUA că, în emoţia pe care i-a provocat-o naşterea primului său copil, prinţul George, a uitat să întrebe dacă acesta era băiat sau fată.

“Ai uitat să întrebi?”, a exclamat râzând Obama, tatăl a două fete.

Cei doi s-au întâlnit ultima dată în 2011, la Palatul Buckingham, cu ocazia vizitei de stat a lui Barack Obama.

Însărcinată în cinci luni, ducesa a fost primită cu aplauze de câteva zeci de persoane care au înfruntat frigul pentru a o vedea şi a-i spune – aşa cum arăta o pancartă – că o “iubesc pe Kate”. Ducesa a salutat şi a acceptat un buchet de flori de la un copil.

O ambulanţă a urmat- pe printesa pe parcursul întregii vizite oficiale, ca măsură de precauţie în legătură cu sarcina.

William, al doilea în ordinea succesiiunii la tronul britanic după tatăl său, prinţul Charles, şi Kate, ambii în vârstă de 32 de ani, au început duminică seara această vizită oficială, care are atât aspecte diplomatice, cât şi economice, în promovarea intereselor britanice.

Cuplul nu este însoţit de prinţul George, care a rămas la Londra.