disney-imagicademyMickey devine asistent în matematica – și știință, artă, lectură și se ocupa chiar cu predarea abilităților sociale. Cum asa? Ei bine, site-urile americane scriu ca Walt Disney Co. lansează o nouă linie de instrumente proiectate pentru a ajuta parintii sa-si încurajeze copiii cu varste intre 3 si 8 ani sa invete si în afara școlii. Disney Imagicademy începe cu o serie de aplicații mobile, urmand ca in viitor sa se extinda si cu alte produse, cum ar fi cărți și jucării interactive. Exista de asemenea intentia ca in timp, varsta tinta sa creasca.

Pentru inceput, Disney lanseaza in luna decembrie o aplicatie pentru iPad numita “Mickey’s Magical Math World” axata pe elemente matematice de baza precum numărarea, forme, logică și sortare. Aplicatia de baza este gratuita, dar contine cinci activitati adiacente care vor fi disponibile contra cost.

Aplicatii viitoare vor propune teme legate de stiinta si arta folosind personajele din Frozen.

Specialistii comenteaza ca intrarea Disney pe piata aplicatiilor educationale este o decizie inspirata avand in vedere expansiunea dispozitivelor mobile si nevoia parintilor de a se asigura ca cei mici le folosesc in suguranta.

Potrivit Asociatiei Americane de Pediatrie, copiii petrec in medie de șapte ore pe zi pe “canale de divertisment”, incluzand aici televizoare, calculatoare, telefoane și alte dispozitive electronice.