Tudor Stefan BuculescuDezvoltat normal intrauterin, Tudor, un baietel de 3 ani, a avut nesansa ca inconstienta unor medici sa-l nenoroceasca pe viata.

Tudor s-a luptat sa vina pe lume fara niciun ajutor, a fost asfixiat la nastere avand cordonul ombilical de doua ori infasurat in jurul gatului. A primit nota 1 la nastere. Au urmat zile grele in care lui Tudor i s-au dezvoltat tot felul de infectii si au aparut crize epileptice.

Tudor sufera de paralizie cerebrala, microcefalie severa, avand creierul nedezvoltat si plin de gaurele datorate asfixiei severe de la nastere.

Copilul are 3 ani dar nu sta in fundulet, nu vorbeste si nici macar capul nu il tine bine. Pana si masa este un chin, mananca numai alimente pasate si cu mare greutate.

Parintii au incercat numeroase solutii pentru insanatosirea lui Tudor: kinetoterapie, psiholog, logoped, terapii alternative. Costurile lunare depasesc 5 000 lei.

Anul acesta, Tudor a suferit in Turcia doua interventii chirurgicale la aparatul urinar, iar costurile acestor operatii, de zeci de mii de euro, au fost acoperite de parinti, cu ajutorul celor dragi.

Tudor mai are nevoie de o interventie foarte complicata la solduri, care din cauza spasticitatii foarte accentuate s-au dislocat in asa fel incat au deformat si coloana. Operatia costa peste 50.000 de dolari, suma pe care de data aceasta parintii nu si-o mai permit.

Totodata, pentru ca soldurile sa nu se disloce la loc, trebuie montata o pompa prin care sa se poata administra un medicament, ce nu poate fi luat pe cale orala. Costul unei astfel de pompe este de 20.000 de euro.

“Pana acum am incercat sa ne descurcam singuri, considerand ca sunt alte cazuri mai grave. Numai ca de data aceasta va cerem ajutorul. Pe zi ce trece problema se agraveaza. Doctorul de la clinica din Turcia ne a explicat ca vor fi sase operatii intr-una , fiind o operatie foarte dificila tinand cont de problemele lui neurologice. Apoi Tudor va sta 2 luni in aparat ghipsat.

Va rugam daca se poate sa ne dati o mana de ajutor. Stiu ca Dumnezeu il iubeste si asa cum i-a dat sansa la viata, il va ajuta sa nu mai sufere.

Stiu ca intotdeauna, solutiile au venit “de undeva” . Tudor imi demonstreaza in fiecare zi ca miracolele exista. Viata lui este un miracol. De fiecare data cand un neurolog ii vede RMN ul si observa cat de grave sunt leziunile pe creieras ramane uimit pentru ca ar trebui sa fie leguma si totusi Tudor zambeste, e fericit, asa, cu toate durerile si toate neputintele care il incearca.”, ne-a scris mama lui Tudor.

Povestea lui Tudor, documentele medicale, conturile, precum si poze ale micutului, pot fi gasite pe pagina lui de blog: http://www.tudorbuculescu.ro/.