omsPentru prima data in ultimii 10 ani, Romania are sansa de a obtine un mandat in Comitetul Permanent  al Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru Europa.

Conf dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii, microbiolog si specialist in sanatate publica, sef laborator microbiologie in cadrul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” si seful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF “Carol Davila”, candideaza mrti  pentru unul din cele 4 locuri vacante ale Comitetului Permanent.

In perioada 15-18 septembrie 2014, o delegatie a Ministerului Sanatatii condusa de catre Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat participa la cea de-a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Evenimentul este organizat in noul sediu al OMS din Copenhaga, Danemarca.

In cadrul evenimentului sunt analizate si adoptate mai multe documente de o importanta strategica  pentru gestionarea si implementarea politicilor de sanatate europene, ca de exemplu Strategia pentru Sanatate 2014-2020, precum si Planul European de Vaccinare 2015-2020.

De asemenea, sunt prezentate mai multe documente privind alimentatia si nutritia populatiei, precum si pentru prevenirea maltratarii copiilor.

In cadrul Sesiunii a fost prezentat si Raportul asupra progreselor in domeniul bolilor transmisibile.