photo Jeff O'Brien stylist Beverly ElamV-ați întrebat vreodată cine este Barbie? Cine a inventat-o, care este povestea ei? Cea mai populară păpușă din lume, având o multitudine de meserii, vândută în milioane de exemplare și îmbrăcată în diferite costume este și va rămâne o jucărie iubită de copii. Păpușa Barbie a devenit un simbol culturar în America, iar în anul 1974, timp de o săptămână, o secțiune din Times Square din New York a fost redenumită “Barbie Boulevard”. Barbie și-a făcut debutul în televiziune cu propriul serial “Barbie (1987)” și a apărut ca personaj secundar în filmele “Toy Story 2 (1999)” și “Toy Story 3 (2010)”. În 2013, a fost deschis un bar cu tematica Barbie numit “Barbie Cafe”, în Taiwan.

Barbie este cu siguranță jucăria care a revoluționat lumea păpușilor. Creată în urmă cu 59 de ani, pe 9 martie 1955 și lansată în anul 1959, Barbie este cea mai apreciată și cunoscută jucărie din întreaga lume.

Toată povestea a început în anul 1955, când Ruth Handler și soțul ei au prezentat o păpușă la târgul american “Toy” din New York. Ideea păpușii i-a sugerat-o fetița lor, Barbara, în vârstă de 10 ani, care, plictisită fiind de păpușile din hârtie, își dorea o păpușă care să reprezinte o domnișoară, așa cum visa și ea să ajungă.

Păpușa cu aspect de domnișoară a cunoscut un succes răsunător încă din primul moment, iar jucăria era solicitată de mulți producători. Ruth Handler și-a dat seama că păpușa avea nevoie de un nume și a “botezat-o” Barbie, după numele fiicei sale, Barbara.

Cu timpul, aspectul păpușii a fost perfecționat. Astfel, în 1965, o firmă americană lansează modelul American Girl Barbie, păpușa cu mâini și picioare pliabile, iar în cinci ani de la lansare, firma vindea deja milioane de păpuși pe an. În 1967, alt american lansează păpuși îmbrăcate după modelele prezentate pe marile podiumuri de modă, în 1970 piețele lumii sunt umplute de păpuși Barbie blonde, brunete și adaptate tipurilor etnice de pe toate continentele, iar un an mai tarziu ochii păpușii au fost desenați astfel încât să pară că privesc înainte.

Povestea spune că numele complet al păpușii este Barbara Millicent Roberts și provine din orașul Willows (oraș inventat). A urmat o școală din orașul natal și a mers la liceul Manhattan International High School din New York. Barbie a avut o relație cu Ken, care a apărut pe piață în anul 1964. Ken a fost “botezat” după numele unuia dintre copii inventatoarei păpușii – Ruth Handler. În jurul acestei relații s-a constituit o adevărată poveste, astfel că, în 2004 apare un comunicat de presă conform căruia Ken și Barbie s-au despărțit, urmând ca în 2011 să redevină un cuplu.

Barbie are o sumedenie de animale de companie: 21 de câini, 12 cai, 3 ponei, 6 pisici, un papagal, un cimpanzeu, un urs panda, o girafă și o zebră. Deține o serie întreagă de mașini și o licență de pilot a unei linii aeriene comerciale. Cariera păpușii a fost creată astfel încât să confirme multitudinea de job-uri pe care le-ar putea avea o femeie: dentist, astronaut, star rock, candidată la președenție, profesoară, medic veterinar, soldat, cântăreață, atlet olimpic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.