bacalaureatMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a solicitat tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfășurarea examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie, respectarea strictă a regulamentelor şi toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare. Ministrul a făcut un apel la rigoare procedurală şi a pus accent pe ideea de prevenţie a eventualelor nereguli sau disfuncţionalităţi. Declaraţiile ministrului Remus Pricopie au fost făcute duminică, 24 august, în cadrul videoconferinţei organizate la sediul MEN. La videoconferinţă au participat toţi inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi, președinţii comisiilor judeţene de examen şi membrii Comisiei Naţionale de Bacalaureat.

Luni, 25 august, debutează probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea august – septembrie, cu proba la Limba şi literatura română. Proba se va desfăşura în 208 centre de examen, iar lucrările vor fi evaluate în 76 de centre de evaluare.

La această probă s-au înscris 39.091 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promoţia curentă şi 9.475 din promoţiile anterioare.

Sesiunea august – septembrie va continua marţi, 26 august, cu examenul la Limba şi literatura maternă E)b). Proba obligatorie a profilului E)c) va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării E)d) pe 29 august.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.